В живота на всеки човек има възходи и падения, моменти

...
В живота на всеки човек има възходи и падения, моменти
Коментари Харесай

Кризите в отношенията между партньорите и как да реагираме, за да запазим връзката

В живота на всеки човек има възходи и падения, моменти на благополучие и отчаяние. Той е многостранен. Същото важи и за фамилните връзки – от време на време те също са такива. Периодите на напредък са следвани от интервали на рецесии. При някои двойки тези катаклизми се случват по-често, при други – не.

Как протичат рецесиите в фамилните връзки и какво да вършим в такива моменти?

Отношенията във връзките непрекъснато се трансформират. Естествено, когато всичко е добре и нещата вървят безпрепятствено, е прелестно. Но в случай че зародят компликации, това значи, че е належащо да се подхващат незабавни дейности към смяна.

Първата рецесия в фамилните връзки

Обикновено първата рецесия в фамилните връзки настава малко след сватбата. Семейните терапевти предизвестяват, че с цел да се приспособява фамилна двойка един към различен е нужно малко време. Всеки член на младото семейство се старае да наложи своите лични правила, от време на време позициите не съответстват, тъй като хората сме разнообразни и имаме свои лични привички и възгледи. Така се появяват първите фамилни спорове и различия. С течение на времето хората привикват един с различен, опознават се по-добре. Появяват се фамилни обичаи, разпределят се отговорности. Всичко минава и животът става по-спокоен и благополучен.

Втората рецесия – след третата година от брака

От третата до седмата година от фамилния живот е допустимо да се появи идната вълна от спорове. Това се дължи на обстоятелството, че хората към този момент привикват един с различен, сантименталните нотки се поизчерпват и пристрастеността също понижава. На напред във времето излиза рутината. Но сърцето на всеки към момента желае обич, пристрастеност, романтика. Оттук идва и взаимното недоумение. За да избегнете безвредно споровете и да преминете през този интервал на втората рецесия, психолозите предлагат да се отдадете на взаимни занимания. Това ще разнообрази фамилния живот и ще сближи съпрузите.

Третата рецесия

Обикновено, минат ли четиридесетте години хората са склонни да вършат оценка на живота, изживян досега.

По това време в фамилията постоянно се разпалват спорове на фона на неодобрение на самите сътрудници към себе си. Получих ли от живот това, което желаех? Този и други сходни въпроси излизат на напред във времето и в случай че отговорът не е задоволително приемлив, човек е податлив да се втурне да прави промени. Обикновено мъжете са по-податливи на това, тъй като се пробват да потвърдят своята стойност по-често от дамите. Психолозите назовават това „ рецесия на междинната възраст “ и несъмнено можем да кажем, че този интервал е много сложен за фамилията. Тук е мястото да се прояви схващане, да се опитате да подкрепите колегата си в начинанията и да му помогнете да осъществя своите фантазии.

Други рецесии

За страдание, рецесиите в фамилията могат да зародят заради обстоятелството, че просто се появяват условия или проблеми, които ни принуждават да променим метода си на живот. Това могат да са финансови усложнения, уволняване, други проблеми на работното място, промяна на местоживеене и по този начин нататък – има доста такива аргументи.

Всичко това предизвика спорове, кавги, взаимното съгласие изчезва, появява се нервност или, по-зле, куха тишина, когато всеки от сътрудниците се затваря в себе си и отчуждението взема връх.

В този случай и двамата би трябвало да създадат по този начин, че да съживят връзката си още веднъж и да върнат доверието между тях. Това не е елементарно и никой не твърди противоположното.

Но, помнете, с цел да извършите каквото и да е усъвършенстване в живота си, няма по какъв начин да се случи, в случай че непринудено и изцяло умишлено не се решите да излезете от личната си зона на комфорт. Изход постоянно има, нужно е единствено да го откриете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР