В живота има тъга и радост, загуби и победи, падане

...
В живота има тъга и радост, загуби и победи, падане
Коментари Харесай

Животът е пътуване в светлината и сянката

В живота има горест и наслада, загуби и победи, рухване и изправяне, апетит и обилие, зло и положително. Не го споделям, с цел да те обезверявам, а с цел да ти разкрия действителността. Животът е пътешестване, което от време на време реализираме в светлина, различен път – в сянка. Не си желал да се родиш, само че си тук. Имаш недостатъци и мощни страни. Имаш и двете, тъй като животът ни дава по две от всичко. Носиш в себе си волята за победа, както и готовността да загубиш.

Сърцето ти е способно на съчувствие, само че и на принизяващо надменност. Вътре в теб е умеенето да посрещнеш живота, само че и страхът да му обърнеш тил . Животът може да ти даде мощ. Силата идва от посрещането на житейските стихии, от преживяването на загуби, от тъгата и свиването на сърцето, от изпадането в дълбините на скръбта.

Трябва да посрещнеш бурята. Трябва да посрещнеш вятъра, студа и мрака. Когато бурята е мощна, спри крепко, тъй като тя не се пробва да те събори, а да те научи да бъдеш мощен. Да бъдеш мощен значи да направиш още една крачка към върха на хълма, без значение какъв брой си изтощен. Означава да оставиш сълзите да се леят, когато скърбиш. Означава да продължаваш да търсиш отговора, даже отвред да си обхванат от мрака на отчаянието. Да бъдеш мощен значи да задържиш вярата с още един удар на сърцето, с още един изгрев. Всяка крачка – все едно какъв брой е сложна – е още една крачка към върха на хълма. Ако запазиш вярата жива с още един удар на сърцето, това ще те води до светлината на идващия изгрев и до обещанието за нов ден. И най-неуверената крачка към върха на хълма, към изгрева, към вярата, е по-силна и от най-свирепата стихия. Продължавай напред!

Автор: Джоузеф Маршал / Инфо: myvelikoturnovo.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР