В жилищен комплекс във Видин започнаха подписка срещу агресивни безстопанствени

...
В жилищен комплекс във Видин започнаха подписка срещу агресивни безстопанствени
Коментари Харесай

Квартал във Видин с подписка срещу агресивни кучета, има пострадали деца

В жилищен комплекс във Видин започнаха подписка против нападателни безстопанствени кучета. Проблемът е от най-малко две години. Нападенията са всекидневие, описват в жилищен комплекс " Панония ". Има и потърпевши деца.

Последният случай в жилищен комплекс " Панония " е от преди дни. Галина е нападната пред контейнерите за боклук от животните, на които преди този момент и тя самата носела храна. Наложило се е да търси лекарска помощ.

10-годишната дъщеричка на Полина още се опасява да излиза от у дома, откакто преди година е нападната пред дома си.

Налага се хората да носят защитни средства в джоба си, с цел да се пазят. Случвало се е да звънят и на телефон 112 за помощ. Жителите упорстват общината да се намеси.



От общината обявиха, че реагират на всеки обособен сигнал, а животните се прибират в приюта за кучета.

" В приюта се обработват по надлежния ред, каквото е належащо ветеринарните лекари да свършат и законът планува, т.е. задължава всички тези кучета, които са чипирани и кастрирани, да бъдат върнати на мястото откъдето са хванати ", съобщи Светослав Скорчев, заместник-кмет на община Видин.

Животните, които са нападателни, остават в обособени кафези.

" Няма да бъдат върнати на същото място, не. Това мога да уверя живущите в комплекса, че няма да се срещат още веднъж с тези кучета ", добави Светослав Скорчев.

Призивът към хората е да не оказват помощ за увеличение на популацията на безстопанствените кучета.

" Да не изхвърлят дребни кучета на улицата. Най-малко те могат да подадат сигнал в общината и общината да отиде на място да прибере колкото бройки са оповестени по сигнала. Моят апел е да не бъдат хранени кучета, тъй като те привикват с този регион, където ги хранят и по-късно не позволяват никой. Просто стават нападателни. Пазят си територията ", сподели още Светослав Скорчев.

Живущи в комплекс " Панония " към този момент имат подписка, с която упорстват за решение на казуса с нападателните улични кучета. Само в два от жилищните блокове повече от 130 души са я подкрепили.

Вижте още във видеото.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР