В жегите не можем да спрем потта, защото така се

...
В жегите не можем да спрем потта, защото така се
Коментари Харесай

Диетолог препоръча витамини и храни срещу потене в жегите

В жегите не можем да спрем потта, тъй като по този начин се охлаждаме, само че някои храни и витамини оказват помощ да я понижим, с цел да не се усещаме лепкави, заяви в. "Дейли мейл ", базирайки се на английски диетолог.

Диетологът Рик Хей предлага вит. В в жегите за понижаване на напрежението. Стресът провокира в допълнение потене. Таблетките с магнезий компенсират изгубените с потта електролити. В горещините е добре да понижим алкохола и кофеина и да наблегнем на плодове и зеленчуци с доста вода като пъпеши и дини, краставици и репички, които се усвояват по-лесно.

Богатите на магнезий храни са тъмнозелените зеленчуци, ядките и семената, а на вит. В - яйчният жълтък и маята.

Полезна против горещите талази при дамите в менопауза е билката шизандра, наричана също китайски лимонник. Тя оказва помощ против нощно изпотяване. Активната съставна част в плодчетата й има предпазен резултат даже против невродегенеративни заболявания като Алцхаймер.

В жегите е добре да заобикаляме месото и да акцентираме на плодовете и зеленчуците. За усвояването на протеините е нужна повече сила и това загрява в допълнение тялото. Така се усилва и потенето.

Въглехидратите също усилват телесната температура, тъй като непотребната глюкоза би трябвало да бъде изгорена. Това освобождава сила и топлота.

Потенето ускоряват и лютите и пикантни храни, тъй като подтикват метаболизма, а това загрява тялото.

Плодовете и зеленчуците в жегата охлаждат тялото, тъй като за смилането им не са нужни доста старания. Високото наличие на вода и електролити в тях компенсират изгубеното с потта.

Кофеинът също би трябвало да бъде понижен в горещините, тъй като е стимулант и влияе върху централната нервна система. В дребни количества обаче не се отразява върху потенето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР