В изявление на израелската разузнавателна агенция Мосад се казва, че

...
В изявление на израелската разузнавателна агенция Мосад се казва, че
Коментари Харесай

"Хамас" отхвърля предложението за примирие с Израел

В изказване на израелската разследваща организация " Мосад " се споделя, че " отхвърлянето на предлагането от тримата медиатори, което включва най-значителната еластичност от страна на Израел, потвърждава, че Яхия Синуар не желае филантропична договорка и връщането на заложниците, а продължава да употребява напрежението с Иран и се стреми да сплоти секторите и да реализира обща ескалация в района. ", оповестява " Евронюз ".

Изявлението е оповестено на страницата на кабинета на министър-председателя. Синуар е най-високопоставеният чиновник на " Хамас " в Газа и де факто шеф на територията.

В изказването се споделя още, че Израел ще продължи да се стреми да осъществя " задачите на войната с " Хамас " с цялостна мощ, с цел да върне неотложно 133-те заложници от Газа ".

Честото бомбардиране на Ивицата от Израел е унищожило жилища и бизнеси в цялата територия и е разселило към 1,9 милиона палестинци, съгласно Организация на обединените нации.

Мнозина, които са се приютили в централната част на Газа, се опълчват на многократното предизвестие на израелските военни да не се връщат в домовете си в северната част на линията, защото тя остава военна зона.

Видео, снимано от Асошиейтед прес в неделя, демонстрира десетки разселени фамилии, които се насочат на север през крайбрежния път Рашид, една от двете основни пътни артерии, свързващи южната част на Газа със севера. Повечето бяха на крайник, а други взеха магарешки коли.

Разселената палестинка Ханаа Абу Хумайдан от Джабалия сподели, че животът ѝ в централната част на Газа е бил " доста трагичен ".

" Всички нужни неща за живот не съществуват в тази област и несъмнено, ние сме лишени от нашите деца, нашите съпрузи и нашите фамилии. Лишени сме от всички удоволствия на живота и се опитваме, рискувайки себе си, да се върнем на местата, където сме били преди и да се срещнем със фамилиите и децата си, които останаха там, и да се срещнем с околните си. "

Смята се, че " Хамас " държи повече от 130 израелски заложници, до момента в който Тел Авив държи повече от 9100 палестинци в своите затвори.

" Хамас " упорства за преустановяване на офанзивата на Израел в Ивицата Газа и евакуиране на израелските сили от територията в подмяна на договорка с Тел Авив за замяна на заложници и пандизчии.

Израел е умъртвил повече от 33 000 палестинци след трансграничната офанзива на " Хамас " на 7 октомври 2023 година, при която бяха убити към 1200 израелци и към 250 взети за заложници.

Предишна договорка през ноември обезпечи освобождението на 81 израелци и 24 чужденци в подмяна на 240 палестинци, в това число 71 дами и 169 деца.

Съединени американски щати, Катар и Египет се пробваха да реализират съглашение за освобождение на останалите израелски пленници.

Глобалните апели за преустановяване на огъня нарастват, защото войната навлезе в седмия си месец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР