В изцяло ново, ултра модерно студио влизат новините и делничните

...
В изцяло ново, ултра модерно студио влизат новините и делничните
Коментари Харесай

Най-важното от България и света ще стига до зрителите по още по-атрактивен и динамичен начин от новото студио на bTV

В напълно ново, ултра съвременно студио влизат новините и делничните настоящи излъчвания на bTV, с цел да приближат още повече България и света до феновете и потребителите на btvnovinite.bg. Това е най-мащабният софтуерен план на bTV от основаването на малкия екран през 2000 година и ще бъде финализиран до края на 2018 година. От новото студио водещите и репортерите на bTV ще показват новинарското наличие с максимален зрителски интерес и доверие у нас по още по-динамичен, съвременен и наличен метод, със средствата на последните софтуерни нововъведения в региона на малкия екран в международен мащаб.

Директор „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV Венелин Петков разяснява пред репортера Борислав Лазаров бъдещата визия и новинарското наличие по bTV.

„ Въвеждаме напълно нов метод в производството на вести, настоящи излъчвания и спорт - това е интегрираният метод, в който едно пространство - нашето студио, може да бъде употребявано за всички излъчвания, по напълно различен метод. С цялостния редизайн на студиото целим тъкмо това - да използваме новите механически благоприятни условия, с цел да могат нашите фенове да получат доста по-атрактивна визуализация на цялата тази информация “, разяснява той.

Технологиите се развиват, концепциите се трансформират, а в основата на всичко е публицистиката, която има златни правила, сподели още Петков. Желанието на екипа е да резервира духа и традицията на bTV, като в това време даде опция за потребление на нови изразни средства, по нов метод и в крайник със международните трендове.

„ Зрителите ще виждат това, което чакат от bTV за последните 18 години - високо качество на публицистиката и мощни, стилни и забавни излъчвания - като стартираме от „ Тази заран " и приключим с последната емисия вести. Ние произвеждаме над 6 часа ефир, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, и за нас е извънредно значимо тези 6 часа да имат своя еднаквост “, добави Венелин Петков.

Докато планът „ ново студио “ бъде финализиран, от 2 юли новинарските излъчвания на bTV и предаванията „ Тази заран “, „ Лице в лице “ и „ Преди обед “ ще продължат да показват цялостната картина към най-важните и забавни тематики и събития от краткотрайни сетове.

А от края на годината екипът ще употребява още повече новаторски средства и решения, с изключение на добавената действителност, 360-градусовите видеа, 3D проектирането и HD качеството, които към този момент завоюваха признанието на bTV Новините като най-високотехнологичната редакция в България.

„ Това, което ще създадем с новото студио, е, че ще дадем опция на сътрудниците, които работят на това място, да имат директен контакт един с различен - водещият на новините да може да приказва с репортера, който прави презентация на добавена действителност или някакъв различен графичен детайл в границите на това пространство, което е очевидно за камерите, и надлежно за феновете, в един кадър “, сподели Венелин Петков.

„ Със забележителните вложения в нюзрума на bTV Media Group вършим идната значима стъпка в задачата ни да вкарваме международните ТВ трендове и последните нововъведения на пазара в България, в интерес на феновете и потребителите на всички наши платформи”, разяснява основният изпълнителен шеф на bTV Media Group Флориан Скала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР