В Източна България се очакват гръмотевици Нов средиземноморски циклон ще

...
В Източна България се очакват гръмотевици Нов средиземноморски циклон ще
Коментари Харесай

Пролет, но не съвсем! Иде сняг, синоптици показаха къде, колко и кога ще вали

В Източна България се чакат гръмотевици

Нов средиземноморски циклон ще дефинира времето у нас и на Балканите. На доста места се чакат превалявания от дъжд, а със застудяването валежите над планинските региони ще са и от сняг. Очакваме да се образува и снежна завивка. Възможни са и слаби превалявания от сняг и над София, оповестяват синоптиците от Метео Балканс.

Днес и в понеделник през страна ще премине леден атмосферен фронт, обвързван със средиземноморския циклон.

Облачността от запад-северозапад бързо ще се усили и на доста места изначало над западните региони, а до края на деня в понеделник и над източните ще стартират превалявания от дъжд, като по-значителни ще са процесите над Централна  и Източна България, където се чака и гръмотевична активност.

Над тези региони ще се образува и забележителна валежна конюнктура, а с понижението на температурите по високите западни полета и планински региони, дъждът ще се примесва със сняг.

Вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква нова порция по-студен въздух.

Очакваните оптимални стойности ще са сред 20-23°С. По-студено ще е над регионите със северозападен вятър – до 13-14°С. Температурите до вечерта на всички места ще се намалят и ще са под 10°С.

 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР