Заплахата от загуба на Крим може да накара Путин да отстъпи — доклад

...
В изтекъл разговор в Zoom с официални лица държавният секретар
Коментари Харесай

В изтекъл разговор в Zoom с официални лица държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че загубата на Крим е „червена линия“ за руския диктатор Владимир Путин, The Hill съобщено на 17 август.

Съединените щати обаче смятат, че Украйна да освободи полуострова не е реалистична или дори „заслужаваща“ цел.

Прочетете също: Белият дом „скептичен“ относно ефективността на украинските удари по Крим — доклад

Чуждестранните журналисти споделят тези съмнения. Според техния анализ, за ​​да изолира Крим, контранастъплението на Украйна трябва да напредне към Мелитопол (Запорожка област), Армянск или Скадовск. Тези вектори на атаки бяха възпрепятствани, след като Русия взриви язовира Каховка ВЕЦ през юни. В същото време наскоро украинските войски успяха да направят успешно нахлуване през река Днепър.

Прочетете също: Експлозии разтърсиха окупирания град Мелитопол, казва кметът

Преди да контролират Мелитопол, Украйна военните сили все пак ще трябва да освободят Токмак, в момента заобиколен от сложна система от руски окопи, минни полета и барикади. Освен това Русия в момента разполага с над 90 000 войници, разположени там.

„Каквото и да казва Путин за защитата на рускоговорящите в Луганск и Донецк, сегашният му приоритет е да задържи Крим“, се казва в статията.

Прочетете също: Путин оказва натиск върху олигарсите да подкрепят бързо девалвиращата рубла — доклад

„Руските офанзиви в Северна Украйна и заплахите от наемниците на Вагнер в Беларус са отклоняване. В центъра Бахмут предлага малко тактическо предимство за двете страни.“

Журналистите завършват, като казват, че дори Украйна заплашва Крим достатъчно, за да принуди Путин да преговаря, това би било просто тактика на забавяне, тъй като неговият дългосрочен дългосрочните цели „никога няма да се променят“, докато той остава на власт.

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР