В изслушването на Сотир Цацаров вчера имаше политическо говорене -

...
В изслушването на Сотир Цацаров вчера имаше политическо говорене -
Коментари Харесай

Михал Камбарев за Цацаров: Раздразнен човек, на когото му е отнето нещо

В чуването на Сотир Цацаров през вчерашния ден имаше политическо говорене - един нервиран човек, на който му е отнето нещо. По-интересна за мен беше втората част от чуването – оценката на успеваемостта на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Има доста фрапиращи данни, КПКОНПИ е ужасяващо нефункционираща. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Михал Камбарев.

От 2017 година до момента 80% от производствата в КПКОНПИ не са довели до нищо. Има доста просрочени каузи, има доста каузи, които стоят на трупчета, няма нито едно произвеждане против лице, заемащо висша държавна служба. От 2013-та до 2020 година е запорирано имущество за 3 милиарда лв., само че е отнето имущество за 37 млн. лв., близо 100 пъти по-малко, съобщи Камбарев.

Вчера искахме на база на данните, които господин Цацаров ни даде, да сложим въпроси и да получим отговори какъв брой е ефикасна Комисията. Г-н Цацаров реши да отговори на съответните въпроси по неопределен метод. На въпросите, които бяха свързани с това за какво му е лишен допускът до класифицирана информация, отговорите траеха по 15 минути, а отговорите на въпросите всъщност бяха доста къси и, общо взето, споделяха, че законът не действа, уточни ръководителят на антикорупционната комисия в Народното събрание.

Михал Камбарев посочи, че сега се готви законопроектът за промяна на КПКОНПИ, като означи, че част от измененията включват проверяващи функционалности на Комисията.

Не усещам, че имаме работещи прокуратура и КПКОНПИ. Трябва да стартираме да усещаме правдивост, с цел да усещаме сигурност да живеем и да се развиваме в България, сподели още Камбарев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР