В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването РД-01-117 от

...
В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването РД-01-117 от
Коментари Харесай

Спират до второ нареждане концерти, конференции, чествания, представяния на филми и книги, откриване на изложби

В осъществяване на заповедта на министъра на опазването на здравето РД-01-117 от 08.03.2020 година по отношение на рекомендациите на Националния действен щаб за битка с ковид и извършеното изключително съвещание на Министерския съвет по отношение на преустановяването на културни мероприятия на територията на всички области в страната като превантивна мярка против разпространяването на ковид Министерството на културата изпрати инструкции до културните институти. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата.

В музеите, художествените галерии и изложбените зали на територията на всички области в страната се прекратява до второ разпореждане организирането на културни мероприятия, като: разкриване на изложения, показване на филми и книги, осъществяване на просветителни стратегии, семинари и конференции, осъществяване на концерти, празнувания и други събития, които допускат събирането на групи хора в лимитирани пространства.

Земеделското министерство анулира събитие поради ковид

Забранява се провеждането на беседи за групи, както и на всевъзможни мероприятия с присъединяване на деца и възпитаници. В обекти с лимитирана повърхност се редуцира достъпът на гости, като се съблюдава безвредно разстояние сред посетителите, както и напътствията на Министерство на здравеопазването.

Преустановяват се и всички културни мероприятия, планувани за осъществяване в публичните библиотеки и читалищата, предполагащи събиране на хора. Отправена е и рекомендация за затваряне на читалните зали в библиотеките, а обслужването в заемните служби да се прави при обезпечено задоволително разстояние сред жителите.

Министерство на културата уведомява феновете, че могат да презаверят за последващи представления или да върнат закупените от тях билети за отсрочените спектакли и концерти и благодари на всички институти, които към този момент осведомиха своята аудитория за подхванатите от тях дейности до осъществяването на напътствията на Националния действен щаб за битка с ковид.

Според напътствията културните институти би трябвало да слагат на забележими за жителите места - на входа, до касите и на електронните страници, информация за техните права, за решенията на управленията по отношение на зародилата изключителна обстановка и за нужните защитни ограничения, които посетителите да подхващат по отношение на визитите на обществените места. Гражданите могат да се осведомят за признатите ограничения на място, по телефон или електронен път, като за задачата чиновниците в администрацията на всички равнища би трябвало да бъдат осведомени с решенията на управленията на културния институт.

Има ексклузивен проект в София, в случай че има заболели от ковид столичани

Работодателите следва да обезпечат нужните защитни средства за чиновниците и условия за спазването на инструкциите за поддържане на работното място, предложени от Световната здравна организация, Министерството на здравеопазването и районните здравни инспекции.

Министерството на културата подхваща нужните законосъобразни дейности по подписани контракти за финансиране на креативен планове, в това число при съществуване на анулирани и отсрочени задължения, съгласно спецификата на всеки един от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР