В изминалите през април парламентарни избори изпратихме наблюдатели в над

...
В изминалите през април парламентарни избори изпратихме наблюдатели в над
Коментари Харесай

Никола Тулечки, ОЧИ: Партийни активисти се разхождаха с банкноти в училищата на вота през април

В миналите през април парламентарни избори изпратихме наблюдаващи в над 100 секции, а там наблюдавахме доста и разнообразни типове нарушавания. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Никола Тулечки от Обединение за почтени избори. По думите му нарушаванията са били от това членове на секционните изборни комисии да не знаят правилника, до това партийни деятели да се разхождат с банкноти из учебните заведения, както и безвъзмезден обяд на площада на селото.
В предизборната акция досега не се следят някакви особени нарушавания, с изключение на тази обстановка по регистрацията по сегашен адрес, този така наречен избирателен туризъм. Това е феномен, който съществува у нас от 2015 година Проблемът е, че управляващите се усетиха за това една седмица преди изборите, когато не може да се направи безусловно нищо.
По думите на Никола Тулечки има способи за битка с тази процедура, само че те са свързани със структурни промени в изборния развой, които обаче няма по какъв начин да станат факт за тези избори.

Изборният туризъм нормално се случва тук-там, където актуалните кметове желаят да усилят възможностите си да завоюват, изясни още Тулечки.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР