В избора на председател на Народното събрание няма нищо политическо,

...
В избора на председател на Народното събрание няма нищо политическо,
Коментари Харесай

Йордан Цонев към „Промяната“: Защо блокирате работата на парламента?

В избора на ръководител на Народното събрание няма нищо политическо, има държавническо.

С тези думи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев се обърна към останалите партии в Народно събрание и основно към „ Продължаваме промяната ”. Парламентът се оказа в невиждана обстановка да не може да избере ръководител, откакто нито един от препоръчаните претенденти не събра 121 гласа. Процедурата по желание започва изначало.

Никой не е предполагал, че българският парламент ще се самоблокира. Това е парадокс, който се е случва сега, съобщи Цонев. И се обърна към депутатите: „ Никой не е обещавал на гласоподавателите си, че ще блокира работата на Народно събрание – най-важната институция. ”.

Цонев напомни, че ръководителят на Народното събрание по традиция се излъчва от най-голямата група и до момента всекидневно се е избирал с голямо болшинство от към 230 гласа.

Каква тъкмо проява вършим и на кого, попита Цонев.

Освен всичко друго има континуитет, сподели Цонев. Има партии, които са причина да сме в НАТО и Европейски Съюз. Да запазим институциите такива каквито са и да действат, обърна се Йордан Цонев към „ Промяната ”.

Промяната има две направления – към положително и към неприятно. В идващите съвещания ще ви обясня каква беше вашата смяна, сподели Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР