В Италия вече няма да се изисква зелен сертификат за

...
В Италия вече няма да се изисква зелен сертификат за
Коментари Харесай

Италия вече не иска зелен сертификат на границата

В Италия към този момент няма да се изисква зелен документ за влизане в страната. До 15-и юни остават наложителни защитните маски в публичния превоз и на културни и спортни събития на закрито, съобщи БНР.

От 1-ви юни в Италия ще се влиза към този момент без зелен документ, защото наредбата на здравното министерство отпадна с края на месец май и не бе възобновена. Документът остава да важи единствено за медицинския личен състав до 31-и декември, обслужващ лечебните заведения и домовете за възрастни.

До момента в Италия са издадени 289 милиона документи, удостоверяващи имунизация или прекаран COVID-19, или негативен тест. Отпадането на условието ще подкрепи най-много туризма за и отвън страната, както и действия, свързани освен с него.

До 15-и юни остава наложително носенето на защитни маски във всички типове публичен превоз, в кината, театрите, концертните и спортни зали и учебните заведения. Предполага се, че след тази дата защитни маски ще се изискват единствено за публичния превоз. Австрийските управляващи отстраняват от през днешния ден до края на август носенето на защитни маски вид FFP-2 в публичния превоз и в супермаркетите. Носенето на маски ще остане наложително в лечебните заведения и в домовете за възрастни хора. Във Виена носенето на защитни маски в градския превоз ще продължи да бъде наложително, съобщи кметът Михаел Лудвиг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР