В Италия се гласува в 26 секции, както на вота

...
В Италия се гласува в 26 секции, както на вота
Коментари Харесай

Италия регистрира ниска избирателна активност

В Италия се гласоподава в 26 секции, както на вота през ноември предходната година. Две от тях са в посолството ни в Рим. Три са в Милано, където само гласуването е машинно.

Най-много българи живеят в област Ломбардия – над 8000, заради което в Милано се образуват най-вече секции и авансово записалите се са най-вече – този път към 200 души. Трите секции са в българското учебно заведение и вотът там за втори следващ път е машинен.

Ситуацията е спокойна, само че изборната интензивност е ниска, предава БНР.

В южната област Пулия, обичайно секция се образува в град Фоджа - единствена за този район. И този път гласоподават и българи, които живеят надалеч от там, само че им е комфортно или както се показаха „ далечна, само че близка секция ”.

В този смисъл, там гласоподаваха наши сънародници освен от други краища на Пулия, само че и от Авелино - град  в прилежащата област Кампания.

Гласува семейство пристигнало на екскурзия от България и за това записало се авансово за секцията във Фоджа, с цел да е несъмнено  да упражни това свое право. Както постоянно, вотът във Фоджа минава умерено, в който вземат участие и доста българи без авансово заявление.

Навсякъде, изборният ден протича обикновено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР