В Испания започна съдебно разследване по гласуването на трудовата реформа

...
В Испания започна съдебно разследване по гласуването на трудовата реформа
Коментари Харесай

Разследват гласуването на трудовата реформа в парламента на Испания

В Испания стартира правосъдно следствие по гласуването на трудовата промяна в Народното събрание.

Преди 2 дни депутатите одобриха желаните от държавното управление промени в трудовото законодателство с един глас разлика, който по-късно опозицията разгласи за „ компютърна неточност “.

Съдия Адолфо Каретеро се съгласи да бъде разследван процесът по гласоподаване на противоречивата трудова промяна, откакто от опозиционната консервативна „ Народна партия “ оповестиха, че ще апелират пред Конституционния съд.

Те настояват, че заместник-председателят на партията Алберто Касеро е дал своя вот „ срещу “, само че осведомителната система в пленарната зала е отчела гласът му като „ да “ след траялата близо 4 часова полемика по отношение на законодателните промени.

Според партия „ Гражданите “ обаче той е излъгал, че не поддържа промяната, с цел да не го изключат от партията.

Трудовата промяна в Испания е една от амбициозните цели на премиера Педро Санчес, която не се утвърждава от опозицията. Тя беше поискана от Брюксел като категорично изискване да се провиснал средства по европейските фондове за възобновяване.

Целта на промяната е да се приключи несигурността на работните места, като се дадат повече права на синдикатите и се понижи броят на работещите на краткотрайни трудови контракти.

Социалистическата партия на Педро Санчес съумя да си обезпечи поддръжката на центристко-либералната партия „ Гражданите “, само че не и на консервативната „ Народна партия “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР