В Испания се провеждат третите парламентарни избори за по-малко от

...
В Испания се провеждат третите парламентарни избори за по-малко от
Коментари Харесай

Испания е пред нов решаващ избор

В Испания се организират третите парламентарни избори за по-малко от четири години, заяви Асошиейтед прес.

Премиерът социалист Педро Санчес се надява, че гласоподавателите ще му дадат мощен мандат да остане на поста, който зае преди 11 месеца. Тогава с гласоподаване на съмнение бе свален от власт неговият закостенял предходник Мариано Рахой. Въпреки това към една трета от запитаните в социологическите изследвания от последната седмица на предизборната акция споделят, че не знаят за кого ще гласоподават.

Изглежда несъмнено, че появилата се наскоро партия "Вокс " ще вкара крайнодесни депутати в долната камара на Народното събрание - Конгреса на депутатите, за пръв път от 80-те години. Силно показване на "Вокс " ще е извънредно значимо за това консервативната Народна партия и десноцентристката "Сиудаданос " ( "Гражданите ") да сформират съдружно държавно управление на болшинството и да отстранят премиера.

Санчес прикани гласоподавателите да гласоподават за най-старата испанска национална партия, "за да не позволим на трите партии от десницата да обединят сили ". Той бе заставен да свика тези предварителни избори, защото не съумя да прокара законопроекта за националния бюджет в Народното събрание през февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР