В Испания продължават полемиките около съдийството на Ернандес Маесо и

...
В Испания продължават полемиките около съдийството на Ернандес Маесо и
Коментари Харесай

И в Испания доказаха каква бутафория е ВАР!

В Испания не престават полемиките към съдийството на Ернандес Маесо и решенията на рефера на ВАР Ернандес Ернандес на мача сред Реал Мадрид и Алмерия (3:2) на „ Сантяго Бернабеу “. Три намеси на ВАР оставиха доста огромни подозрения и белязаха дуела от 21-ия кръг на Ла Лига.

Първото решение след интервенция на ВАР беше да се отсъди дузпа за игра с ръка в интерес на „ кралете “, второто да не се зачете гол на Арибас заради нарушаване против Белингам в самото начало на офанзивата, и последното бе да се зачете гол на Винисиус.

Първото и третото решение на ВАР арбитъра Ернандес Ернандес породиха най-вече полемики след края на дуела. Това накара Съдийската комисия към Испанската футболна федерация и Ла Лига да създадат обществено притежание диалозите сред основния арбитър и ВАР арбитъра (Ернандес Ернандес) по отношение на спорните дейности.

Ръката на Кайки – дузпа за Реал Мадрид

Първото противоречиво деяние се случва в 53-ата минута на конфликта. Фран Гарсия центрира в наказателното поле на Алмерия, където Хоселу стреля с глава, а топката се допира до ръката на Кайки. Ръката на футболиста на Алмерия е изпъната и заема неестествено пространство.

В същото това деяние, Рюдигер скача и се опира върху Едгар, предотвратявайки опцията на бранителя на Алмерия да оспорва топката. Въпреки това реферът, откакто мина през монитора, реши да свири дузпа, а не нарушаването на Рюдигер против Едгар. Аудиозаписите от ВАР демонстрират, че този фал не се преглежда от арбитрите.

ВАР: Ще препоръчам „ обзор на обстановката “, с цел да може да прецениш възможна дузпа заради игра с ръка от бранителя на Алмерия.

Реферът: Добре, отивам да видя.

ВАР: Пускаме го супер постепенно, с цел да може да го видиш.

Рефер: Добре, аз съм пред екрана.

ВАР: Ето обстановката, ще я пуснем супер постепенно, с цел да може да видиш. Добре? Ще ти дадем една фотография с противоположната лява страна. Също по този начин една високо откъм гърба, с цел да може да видиш в подтекста и разделянето сред играчите. Сега действието е твое, ти решаваш.

Реферът: Перфектно. Футболистът на Реал Мадрид приключва и топката удря отделената ръка. Ще изсвирвам дузпа без картон.

Незачетеният гол на Алмерия

Втората интервенция на ВАР се случва в 61-ата минута. Арибас вкара гол, само че при започване на офанзивата е маркирано нарушаване заради пестник по лицето на Джуд Белингам в центъра на терена.

ВАР: Препоръчвам обзор на обстановката за възможен фал в построяването на офанзивата. Добре?

Рефер: Поставете обстановката в динамичност, апелирам.

ВАР: Показваме ти точката на контакт. Добре? Ако искаш, ще ти дам необятен аспект, с цел да може да видиш, че по-късно голът е вкаран непосредствено. Играта продължава и приключва с гол. Така че можеш да видиш, че е в същата фаза на офанзива.

Рефер: Да, това в действителност е началото на ситуацията. Затова ще отсъдя фал в интерес на Реал Мадрид и няма да зачета гола. И жълт картон за номер 6 от Алмерия. Добре?

ВАР: Ще потвърдим номера. Да, номер 6 е доказан.

Голът на Винисиус е приет

Третото несъгласие се случи при изравнителния гол на Реал Мадрид – 2:2. Чуамени центрира и Винисиус приключи топката, като разногласията са дали той вкара с ръка или с рамо. Дебатът се основава на това дали той е вкарал гол в правната област, открита от правилника. ВАР предизвести и реферът реши да удостовери гола.

ВАР: Препоръчвам обзор на обстановката, с цел да може да оцените, че няма ръка, допустимо е да няма ръка. Даваме ти и противоположния ъгъл. Ще спрем в точката на контакт. Това е. Удря го в дясното рамо.

Рефер: Перфектно.

ВАР: Ето го.

Рефер: Добре, пусни ми го. Дайте ми точката на контакт.

ВАР: Нека го пуснем супер постепенно. Удря го по рамото. Ти преценяваш дали има вероятен фал в офанзива.

Рефер: За мен няма фал в офанзива.

ВАР: Съгласен съм с теб. И топката удря рамото. Ще ти дадем още една позиция високо откъм гърба.

Рефер: Идеално, той удря топката с рамо и това е годен гол. Ще алармирам за гол, няма фаул.

Винисиус Жуниор също разяснява гола си против Алмерия, който провокира доста полемики в целия свят.

„ Страхотен гол! Това постоянно съм правил на плажовете на Копакабана “, написа Винисиус, публикувайки още веднъж GIF на обстановката.

Gol Vini Jr.
— Seputar Real Madrid (@SeputarMadrid)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР