В Испания правителството официално одобри повишаването на минималната заплата с

...
В Испания правителството официално одобри повишаването на минималната заплата с
Коментари Харесай

Испания вдигна минималната заплата

В Испания държавното управление публично утвърди повишението на минималната заплата с 8 на 100 до 1080 евро. Сайтът на публичното радио и телевизия отбелязва, че стойностите по този индикатор в Европейския съюз варират от 399 евро в България до 2387 в Люксембург.

Испания е измежду десетте страни в Евросъюза с най-висока минимална заплата – 1080 евро, като се има поради, че годишните заплащания са 14, а не 12, както в множеството европейски страни.

Начело е Люксембург, следват Германия, Белгия, Нидерландия, Ирландия, Франция, Испания, Словения, Кипър, Португалия. В първите пет страни минималното заплащане е над 1900 евро. На последните места са Унгария, където заплатата е минимум 579 евро и България.

 istock istock
Испанските медии означават, че след икономическите земетресения предходната година при започване на тази растеж на минималната заплата има във всички страни като се изключи Гърция, където държавното управление обмисля повишение сред 8 и 10 %.

Най-голямо е нарастването в Латвия – с 24 %. В Румъния скокът е с над 17 на 100 – до 606 евро, като преди 10 години минималната заплата там е била 158. Подчертава се също, че макар последното място на България, за 10 години минималното заплащане се е повишило от 159 до 399 евро. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР