В Испания днес, 28 април, се провеждат парламентарни избори, които

...
В Испания днес, 28 април, се провеждат парламентарни избори, които
Коментари Харесай

Ще има ли Испания силна крайнодясна партия в парламента?

В Испания през днешния ден, 28 април, се организират парламентарни избори, които ще бъдат белязани от възраждането на крайнодесни политически придвижвания. Те бяха в периферията на политическия живот в Испания през последните четири десетилетия, разяснява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС
Проучванията на публичното мнение сочат победа за социалистите и досегашния министър председател Педро Санчес. Той, обаче, надали ще има нужното за независимо ръководство болшинство и ще би трябвало да търси съдружни сътрудници.
До момента новото на тези избори е появяването на извънредно дясната партия " Вокс ". Тя пристигна на политическата сцена през декември предходната година по време на районните избори в Андалусия и съумя да влезе в ръководството на провинцията. Както наподобява, крайнодесните ще влязат и за пръв път в националния парламент на Испания (Генералните кортеси).
Проучванията сочат, че " Вокс " може да завоюва повече от 10% от гласовете в страна, която не е имала крайнодесни партии в Народното събрание си от гибелта на диктатора Франсиско Франко през 1975 година, което евентуално ще провокира угриженост в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР