В Иран починалите от коронавирус се увеличиха с 96 за

...
В Иран починалите от коронавирус се увеличиха с 96 за
Коментари Харесай

Иран отваря джамии на фона на нови 96 починали от коронавируса

В Иран умрелите от ковид се усилиха с 96 за последните 24 часа, разгласи Министерството на здравеопазването, представено от " Гардиън ".

До момента общо са умряли 5806 души. Заразените са 91 472.
 Голям спад на смъртните случаи от Covid-19 в Иран
Голям спад на смъртните случаи от Covid-19 в Иран

Министерството на здравеопазването на Иран осведоми, че за последните 24 часа 60 души са умряли

Президентът на страната Хасан Рохани заяви, че Иран възнамерява да отвори джамиите в някои елементи на страната, където няма случаи на инфектирани с ковид.

Ислямската република е една от най-засегнатите страни от вируса в Близкия изток.

Рохани разясни, че страната ще бъде разграничена на " бели ", " жълти " и " червени " райони, което ще се основава на броя на инфектираните и умрелите. В регионите, където няма инфектирани с ковид, ще бъдат избрани като " бели " и в тях ще отворят джамиите от петък.
 Жертвите на ковид в Иран се усилиха със 76 до 5650
Жертвите на ковид в Иран се усилиха със 76 до 5650

Регистрирани 1134 нови случая

Заместник-министърът на опазването на здравето Ирадж Харирчи съобщи в изявление за държавната телевизия, че 116 региона в страната могат да бъдат обсъждани като " бели " сега и 134 като " жълти ".

През последната седмица иранците се върнаха в магазините, пазарите и парковете, откакто управляващите започнаха последователно разхлабване.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,8 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 196 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,9 млн. случая и над 206 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 869 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР