В интервю за Wall Street Journal Брайън Кражанич сподели своите

...
В интервю за Wall Street Journal Брайън Кражанич сподели своите
Коментари Харесай

Генералният директор на Intel: Ако една компания не използва ИИ, няма да оцелее

В изявление за Wall Street Journal Брайън Кражанич показа своите възгледи за изкуствения разсъдък, къде ще се появи на първо време и по какъв начин да разпознаем същинската ИИ компания. Според неговото мнение, фирмите, които се откажат от тази технология или закъснеят с нейното внедряване, ще се окажат зад борда.
“Намираме се в самото начало на ИИ трансформацията. ИИ промишлеността през днешния ден претърпява това, което можем да съпоставим с ранния интервал на развиването на интернет. Тогава се знаеше, че в случай че не се трансформирате в интернет-компания, няма да оцелеете. Сега същото става с ИИ. Всички компании, които можете да си визиите, всички области ще бъдат наранени от ИИ. Ако някой отхвърли това, неговото място бързо ще бъде заето от другите”.

Директорът на Intel смята, че изкуственият разсъдък на първо време ще засегне обществените медии, интернет търговията и развлекателните онлайн услуги. В тази сфера логаритмите имат достъп до големи масиви данни и на тяхна база могат да вършат рекомендации, да оферират избран кръг от вести и артикули.

Intel има намерение да се концентрира върху развиването на невронните калкулации посредством нова архитектура, особено основана за този вид задания. Кражанич сподели, че Intel си е сложил за цел до 2020 година да сътвори когнитивна система, която е 100 пъти по-бърза от днешните решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР