В интервю за германския телевизионен канал ZDF министърът на отбраната

...
В интервю за германския телевизионен канал ZDF министърът на отбраната
Коментари Харесай

Писториус: Трябва да свикнем с мисълта, че в Европа може да има война

В изявление за немския ефирен канал ZDF министърът на защитата на Федерална Република Германия Борис Писториус прикани за " нов нрав “ на обществото на фоната на острите рецесии като тези в Украйна и в Близкия Изток, като предизвести за действителна заплаха от война в Европа.

Конфликтът в Близкия изток и войната в Украйна би трябвало да имат последици и в немското общество, настоя Писториус. " Трябва да свикнем с мисълта, че в Европа може да има опасност от война “, акцентира социалдемократът.

Германия би трябвало да може да се отбрани, това се отнася както за Бундесвера, по този начин и за обществото: " Трябва да станем годни за война “, предложи военният министър на Берлин. Той обаче увери, че Федерална Република Германия ще направи всичко в спора в Близкия Изток, с цел да подсигурява, че няма се стиген до по-нататъшна ескалация.

Писториус отхвърли обвиняванията, че федералното държавно управление реагира мудно на събитията в света, като напомни, че е основан специфичен фонд за Бундесвера на стойност 100 милиарда евро, както и че са направени структурни промени. Той обаче призна, че немската войска е била подценявана дълго време.

" Всичко, което е било сбъркано за 30 години, скърбя, че го споделям, не може да бъде обезщетено за 19 месеца. Но Германия ще бъде в напълно друга позиция до края на това десетилетие “, даде обещание министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР