В интервю за британския вестник The Observer говорителят на доброволците

...
В интервю за британския вестник The Observer говорителят на доброволците
Коментари Харесай

Легионът Свобода на Русия обяви нови операции в граничната зона

В изявление за английския вестник The Observer представителят на доброволците от Легиона " Свобода на Русия “ Максимилиан Андроников разри, че сражаващият се на страната на Украйна батальон възнамерява нови интервенции в граничната зона сред двете страни.

" Ще има още една изненада през идващия месец или малко повече “,заяви Андроников, който назовава себе си Цезар, в изявление за изданието. " Това ще бъде нашата трета задача “, добави той. " След това ще има четвърти и пети. Имаме амбициозни проекти. Искаме да освободим целия регион “, продължи представителят.

Още през май и юни бойците на Легиона, дружно с Руския доброволчески корпус, участваха в офанзиви в съветския граничен регион Белгород. Според украинските секрети служби сходни интервенции имат за цел, наред с други неща, да " освободят региона от режима на Путин “. Правителството в Киев акцентира, че няма нищо общо с офанзивите им.

Андронников счита позициите на съветския президент Владимир Путин за отслабени след протеста на бойците от ЧВК " Вагнер “, воден от създателя й Евгений Пригожин в края на юни. Пред The Observer той изрази убеденост, че Путин ще падне от власт до края на 2024 година В съветската войска има неодобрение, тъй като доста бойци, които са се включили към армията по финансови аргументи, не са получили заплати: " Има голям проблем с парите “, твърди Андроников.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР