В интервю за американската телевизия ABC Антъни Блинкен заяви, че

...
В интервю за американската телевизия ABC Антъни Блинкен заяви, че
Коментари Харесай

Блинкен: Путин ще се опита да свали правителството в Киев, руската атака може да излезе извън Украйна

В изявление за американската телевизия ABC Антъни Блинкен съобщи, че " част от съветския проект " е да се нападна столицата Киев и други огромни градове в Украйна, както и да се стартира многостранна офанзива против страната от северната, източната и южната граница.

Блинкен съобщи, че съветска офанзива отвън Украйна е " допустима ", само че удостовери уговорката на Съединени американски щати да пазят съдружниците си от НАТО, като предизвести, че " нападението против един член на НАТО е нахлуване против всички членове на НАТО ".

" Президентът доста ясно съобщи, че ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО. Смятам, че това е най-мощното възпиращо средство против президента Путин ", сподели той.

Блинкен повтори позицията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че опцията за разширение на съществуващите американски наказания, тъй че да бъдат ориентирани непосредствено против Владимир Путин, към момента е " на масата ", в случай че обстановката се изостри./БГНЕС, Би Би Си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР