В интервю по БНТ детската писателка Петя Кокудева определи, че

...
В интервю по БНТ детската писателка Петя Кокудева определи, че
Коментари Харесай

Петя Кокудева: важно е да се гради общност от пишещи frognews.bg

В изявление по Българска национална телевизия детската писателка Петя Кокудева дефинира, че вчерашното събитие е било празник. " За мен беше много прочувствено да видя журито, които са пишещи и занимаващи се с литература, както и своите сътрудници, тъй като по този начин градим общественост. "

 

За осми път Национален център за книгата в НДК раздаде литературните награди " Перото ". Според Петя Кокудева резултатът на премиите е осезателен, тъй като това среща хората от литературната общественост.

 

Номинациите са в категориите: " Проза ", " Поезия ”, " Детска литература ”, " Дебют ” и " Превод от български на непознат език ”. 

 

Победители в категория  " Проза " са Момчил Миланов с романа " Лято в Бурландия “, Невена Митрополитска с романа " По релсите ”. Никола Петров завоюва със стихосбирката си " Не са чудовища. Петя Кокудева е с победител с детската книга " Юху-буху-измислячус ".

Преводачите Ксения Банович, Ана Васунг и Паула Чачич бяха отличени за " Антология  на актуалната българска лирика " на хърватски език.

Голямата премия за повсеместен принос взе Владимир Зарев.

 

Журито на състезанието е в състав: Ани Бурова, Невена Панова, Цвета Брестничка, Иван Ланджев и Николай Колев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР