В интернет пространството съществуват множество и най-разнообразни диети, но  за

...
В интернет пространството съществуват множество и най-разнообразни диети, но  за
Коментари Харесай

Говори диетолог: Как да свалим килограми без лишения

В интернет пространството съществуват голям брой и най-разнообразни диети, само че  за страдание някои от тях повече ни вредят, в сравнение с ни оказват помощ. В устрема си да свалим по-бързо непотребните килограми, ние сме склонни да изключим и цели групи храни. Най-често отстраняваме въглехидратите от менюто си, само че има доста способи, посредством които да си набяваме нужните такива, без да пълнеем. Ето какви са препоръките на диетолог Симеонов:

Не можем да живеем без въглехидрати

Те са извънредно значими за нашия организъм и би трябвало да търсим такива с невисок гликемичен показател. Прекомерната консумация на въглехидрати с висока компактност е повода да трупаме килограми, по тази причина би трябвало да се насочим към другия тип. Предпочитайте пресни и цели плодове пред фрешове и сокове. Може да ги употребявате и за смутита. Но посредством фрешовете въглехидратите навлизат прекомерно бързо в кръвния поток, панкреасът отделя огромни количества инсулин, а равнищата на кръвната захар спадат. 

Често задавани въпроси

•    Кои са въглехидратите с висока компактност?

Всички тестени произведения и опаковани артикули. Придържайте се към алкалните храни.

•    Можем ли да изберем безвъглехидратна диета?

За вярното и здравословно хранене, а даже и намаляване, е значимо при всяко хранене да съблюдаваме съотношението 40% въглехидрати, 30% мазнини и 30% протеини. Но би трябвало да споменем, че гените също оказват роля.

•    Вредна ли е ежедневната консумация на самун?

От значение е количеството признат самун, ориз или картофи. Но да вземем за пример ежедневната консумация на пълнозърнест самун с покълнали семена по никакъв метод е вреди на организма ви. Препоръчваме ви да си приготвяте или купувате самун с мая или сода.
 Нова диета за 90 минути, която се трансформира в същински шлагер Нова диета за 90 минути, която се трансформира в същински шлагер
Ако мислите, че е невероятно да отслабнете за 90 минути, грешите. Британските диетолози съумяха да изненадат целия свят, разработвайки у...

•    Колко постоянно ни е разрешено да хапваме ориз и картофи?

За да не натрупате непотребни килограми, хапвайте тези артикули до три пъти седмично. Важно е обаче да е единствено по един път в този ден, а не и за обяд, и за вечеря да вземем за пример. 

•    Киноата и чиа семената богати ли са на въглехидрати?

Да, те са положителни източници на въглехидрати и можем да ги консумираме три пъти на ден. Подходящи са за всевъзможни смути предписания. Нахутът се накисва на предната вечер, с цел да се свари по-бързо по-късно. Елдата е добре да комбинираме с мазнини или протеини. А най-хубав вид е беленият коноп. Киноата можем да прибавим към всяка салата, а по желание – да консумираме и с кисело мляко.

•    Полезно ли е житото?
 Диетолози разкриха триковете за плосък стомах Диетолози разкриха триковете за плосък стомах
За плосък стомах мечтаят освен дамите, а и мъжете. Но последствията от нездравословния метод на живот дават отражение най-много в тази ча...

Житото по магазините е хибридна храна, а тези храни отключват автоимунни болести. Затова го приготвяйте сами у дома или го взимайте от доверени дребни пекарни. 

•    Как вярно да подготвяме картофите?

Картофите би трябвало да се варят с ципите, с цел да запазят потребните си субстанции. Поднесени с оцет, те се усвояват по-бързо от организма.

•    Кои плодове да заобикаляме, в случай че желаеме да отслабнем?

За предпочитане е да се заобикалят бананите в такива обстановки, тъй като те са на челно място по калорийност. Хапвайте леки сезонни плодове и даже може да си позволявате по-големи количества от тях. Банани си позволявайте до 3 пъти седмично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР