В интернет популярност набира тайнствена снимка, заснета някъде из територията

...
В интернет популярност набира тайнствена снимка, заснета някъде из територията
Коментари Харесай

Тайнствена илюзия с отражение на врабче в огледало на кола взриви мрежата

В интернет известност набира тайнствена фотография, снимана някъде из територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Снимката демонстрира врабче, което се пробва да си хапне пържено картофче през прозореца на автомобил.

На пръв взор елементарният кадър не се отличава по нищо необичайно, само че загледайте се по-внимателно. Потребителите в мрежата се оказаха озадачени от отражението на птицата в огледалото на колата. В действителността крилата на врабчето са разперени перпендикулярно от туловището му, само че в отражението на пернатия те са вдигнати нагоре. Удивително! Ако се допусне, че фотографията е достоверна, то по какъв начин тогава това е допустимо?



Мнозина повдигат теории за бъг в матрицата, деформиране на пространствено-времевия континиум и всевъзможни други мистики. Други настояват, че за всичко е отговорен стробоскопичният резултат, провокиран от пандиза на фотоапарата. Тоест, фотоапаратът прави фотосите с леко закъснение поради огледалото. Затова записващото устройство не е снимало прекомерно бързите придвижвания на крилата на врабчето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР