В интернет бяха публикувани разсекретени документи на ЦРУ, които косвено

...
В интернет бяха публикувани разсекретени документи на ЦРУ, които косвено
Коментари Харесай

Според документи на ЦРУ: Хитлер е живял в Колумбия след 1945

 Хитлер-разсекретени-документи

В интернет бяха оповестени разкрити документи на Централно разузнавателно управление на САЩ, които индиректно опровергават данните за самоубийството на Хитлер и разкриват, че през 1945 година фюрерът е избягал в Латинска Америка.

От разследващата организация съобщили, че през 50-те хипотетичният Хитлер е живял в Колумбия се криел под името Шрителмайер, а през 1955 година се преместил в Аржентина.

Първоначално в Централно разузнавателно управление на САЩ било обявено, че през 50-те Адолф Хитлер живял в Колумбия в общественост от някогашни нацисти. Тогава сътрудниците не приели това насериозно. По-късно постъпило още едно известие за нахождението на Хитлер в Латинска Америка, този път подкрепено със фотография.

По данни на Централно разузнавателно управление на САЩ през 1954 година някогашен есесовец, някой си Филип Ситроен, се е срещнал с Хитлер (който се укривал в Колумбия под семейството Шрителмайер). Ситроен дал на Централно разузнавателно управление на САЩ фотография, на която е запечатан с човек, наподобяващ на Хитлер.

По думите на Ситроен фюрерът живял в колумбийския град Тунха, на север от Богота. Централно разузнавателно управление на САЩ се отнесло скептично към известието и го сметнало за измислено. Документите били приети за неофициални и поставени в архива.

Едва след доста години колумбийският публицист Хосе Карденас разгласил в интернет фотоси и документи от архива на Централно разузнавателно управление на САЩ, разкрити още през 90-те, което привлякло вниманието на медиите.

През 1955 година втори човек (известен единствено с кодовото име Cimelody-3) съобщил на Централно разузнавателно управление на САЩ същата история.

Cimelody-3 разказал и за Ситроен и за това, че тогава се е срещал с фюрера примерно един път месечно по време на своите командировки от Венецуела в Колумбия. По думите на Cimelody-3 през 1955 „ Хитлер “ напуснал Колумбия и се отправил в Аржентина.

Известно е, че след Втората международна война хиляди нацистки избягали в страни от Южна Америка – Парагвай, Колумбия, Бразилия, Уругвай, Мексико, Гватемала, Чили, Еквадор и Боливия. Най-известното място на обитание на някогашните нацисти е Аржентина.

Около Хитлер е цялостно с тайни теории. Една от тях гласи, че фюрерът не се е самоубил в Берлин, а е забягнал в аржентина дружно със брачната половинка си Ева Браун. Според формалната версия телата на Хитлер и Браун са били кремирани и заровени, а останките им по-късно били разпознати.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР