Made In Heaven: Шоу, което разглежда всичко, което не е наред с индийските сватби

...
В Индия сватбите са до голяма степен грандиозни, шумни събития.
Коментари Харесай

В Индия сватбите са до голяма степен грандиозни, шумни събития. Но ново уеб шоу хвърля скептична гледна точка върху събитието, разкривайки някои от неприятните реалности, които може да се крият зад великолепието.

Вторият сезон на Made In Heaven, стрийминг на Amazon Prime Video, проследява изпитанията и премеждията на група организатори на сватби, които полагат големи усилия, за да помогнат на Делхи елит преживява своите „мечтани сватби“.

Екипът се управлява от Тара и Каран, които жонглират със собствените си проблеми заедно с тези на булките и младоженците.

Сериалът е сред най-гледаните в платформата в Индия в момента и феновете го приветстваха за представянето на пищни сватби и зашеметяващи тоалети, заедно със здравословна доза на драмата. Също така е похвален за това, че изтъква социалните обичаи и предразсъдъци, които влияят на браковете, но често не се говорят за тях, камо ли да се показват на екрана.

Въпреки това, шоуто също е критикувано за изобразяването на мюсюлманите и за това, че не е приписал писател на далит в епизод, за който се твърди, че се основава на нейното творчество. Създателите отрекоха твърденията на последния.

Манията на Индия по брака често е описвана в риалити предавания – като Indian Matchmaking и Band Baajaa Bride – и популярни филми.

Въпреки че нещата бавно се променят в столичните градове, бракът до голяма степен остава норма и необвързаните хора, особено жените, често са притискани от семействата си да се „успокоят“.

По-голямата част от браковете в Индия все още се уреждат от семейства, които избират партньори в рамките на една и съща каста и общност. Институцията също така се разглежда като обединяваща не само двама души, но и техните семейства, вяра, която може да има отношение към безобидни неща като списъка с гости на сватбата до по-сериозни решения, пред които двойката може да се изправи, като избор да имат дете, отмяна на сватба или да се разведат.

Шоуто осветява някои от тези дълбоко вкоренени проблеми, които тормозят не само браковете, но и индийското общество.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР