„В името на това, вие да се чувствате защитени, ние

...
„В името на това, вие да се чувствате защитени, ние
Коментари Харесай

В КК Албена ще мерят температурата на всички влизащи в комплекса

„ В името на това, вие да се чувствате предпазени, ние предприехме проект за дезинфекционни мероприятия на територията на ваканционно населено място Албена по отношение на недопускане разпространяването на COVID-19. ", оповестиха от курорта „ Албена ", откъдето показват, че сигурността и комфортът на гостите и чиновниците на ваканционното населено място постоянно са били главен приоритет за тях, към този момент повече от 50 години.

От комплекса оповестяват, че КК „ Албена " прави всекидневен мониторинг на информацията представяна от Световната здравна организация и нейното адаптиране към страните членки на Европейския съюз, като фокусирайки се върху това, приспособяват всичко използвано в процедурите и ограниченията за сигурност, след координиране със здравните управляващи и държавното управление на Република България.

„ Следейки и спазвайки прецизно всяка една от тези разпореждания, с извънредно внимание ще се наблюдава и тяхното съблюдаване от страна на чиновниците ни и на гостите на курорта, като да вземем за пример, наложителното носене маски, контролът на брой посетители и спазването на нужната отдалеченост.
Всяка една от долу посочените процедури и ограничения към нея, ще бъдат навреме приспособени, а вие уведомявани. След разбор, извършен от основния хигиеничен контрольор на комплекса и съгласно всички инструкции на здравните инспекции у нас сме обособили точките, които се одобряват за сериозни, избрани на база човекопотока, като към тях спадат и най-често докосваните повърхности ", осведомят от курорта.

Ето процедурите и ограниченията, които са приели като проект за безвредна отмора.
1. Вход с контролно-пропускателен пункт

Пристигащите МПС на територията на ваканционно населено място Албена преди прекосяване на входната преграда ще бъдат дезинфекцирани (гуми и шаси) от чиновници на Албена АД. Дезинфекцията ще се прави с гръбни пръскачки и антисептичен разтвор. На всяко едно от лицата влизащи в комплекса ще бъде измервана телесната температура и в случай че тя надвишава 37°С, ще бъде подаван сигнал на тел.: 112 и ще се следват прецизно напътствията на здравните управляващи. Ако лицето е част от група, идващи с рейс, всеки един от останалите пасажери ще би трябвало също търпеливо да изчака и следва инструкциите на експертите. Служителите, извършващи дезинфекцията на МПС, както и тези измерващи температурата на лицата влизащи във ваканционно населено място Албена ще бъдат оборудвани със наложителните защитни средства.
2. Хотелите и дезинфекцията в тях

При влизане на гостите в определения от тях хотел, наново ще бъде измерена телесната им температура, след което ще би трябвало да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от особено поставените за задачата диспенсъри. Ако при тази втора инспекция на температурата се откри лице с такава над 37°С, здравните управляващи ще бъдат сигнализирани, а гостът ще би трябвало да изчака в помещение, несъмнено от управата за изолатор до моментът на идване на медицинските лица.

Всички чиновници на хотела също ще бъдат оборудвани с защитни средства.



На рецепциите на хотелите няма да се позволяват скупчвания, като гостите ще изчакват реда си във фоайето на разстояние едни от други и ще вършат своята регистрация един по един.

След всяка регистрация, работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани.

При дезинфекцията в хотелските стаи, главен акцент ще бъдат санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са постоянно докосвани - отдалечени, ключове за осветяване, дръжки, копчета и други

Мръсното долни дрехи и хавлии наложително ще бъдат изнасяни в коша за мръсно долни дрехи на камериерските колички, като никога гостите не би трябвало да ги слагат на пода.
3. Ресторантите и разпоредбите за дезинфекции в тях

При влизане на гостите в заведенията за хранене, още веднъж ще бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на особено поставените за задачата на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Персоналът ще следи да няма скупчвания и гостите ще бъдат настанявани на нужното разстояние едни от други. Всички чиновници ще бъдат оборудвани с защитни средства. След всяко хранене комерсиалната зала на ресторанта ще се дезинфекцира - под, плотове на масите, ръкохватки на столовете. Ще се дезинфекцират повърхностите на бюфета и други помощни модули за предложение на храни и питиета както и работния плот на бара в ресторанта. Дезинфекция в същия порядък ще се прави на всички автомати за питиета като се натъртва на бутоните.
4. Шатъл-бус и тяхната стерилизация

Вътрешно-транспортните средства ще се дезинфекцират с дезинфектант посредством опръскване с пръскачки. Дезинфекцията ще се прави няколко пъти денем и най-после на работната промяна, като ще се прави от водачите на бусчетата, които ще бъдат оборудвани с защитни средства.
5. Пътните връзки и дезинфекцията им

Пътните връзки ще се измиват и дезинфекцират всекидневно. Едновременно с това ще се дезинфекцират и пейките по алеите. След събиране на отпадъците от алеите и плажа кошчетата също ще се дезинфекцират посредством опръскване с дезинфектант.
6. Други дейности по сигурност в курортния комплекс

През месец април-май ще се извърши двукратна дезакаризация на тревните площи в курортния комплекс, стадионите във ваканционно населено място Албена и с. Оброчище и на плажна линия Албена и плаж Батовски.

Ще се извърши и ларвицидна обработка против комари.
7. Препоръки към гостите на Албена

Не на последно място не би трябвало да забравяме, че опазването на здравето е споделена отговорност! Именно заради това се обръщаме към всички вас в името на общата сигурност със следните рекомендации:

Всеки един от вас като посетител на Албена да съблюдава разпоредбите за персонална стерилизация.
Да се поддържа отдалеченост.
Да се запознаете с осведомителните табла с правила за сигурност, които са сложени във фоайето на определения от вас хотел.
След потребление на еднократни опаковки и консумативи, същите би трябвало да се изхвърлят на местата за боклуци, незабавно след потреблението им;
Не на последно място при главоболие, суха кашлица, температура над 37°С и изнемощялост наложително би трябвало да се обърнете към рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си.

Ние вършим всичко допустимо в името на това да осигурим безвредна среда за вашата отмора, с цел да може да се насладите на престоя си в Албена. Благодарим ви за разбирането, търпението и доверието, избирайки ни още веднъж. Очакваме ви в Албена, където ще можем да се радваме на слънчевите си усмивки, въпреки и скрити зад маски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР