В името на мира и доброто бъдеще за нашите деца,

...
В името на мира и доброто бъдеще за нашите деца,
Коментари Харесай

ДПС пак тръби за българския етнически модел

" В името на мира и положителното бъдеще за нашите деца, ние сме длъжни да отстояваме демокрацията, единството, заедността и толерантността ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на тpaдициoнния cъбop в cвeщeнaтa мecтнocт „ Бaбa Koндy “ ĸpaй тъpгoвищĸoтo ceлo Бoжypĸa, представен от пресцентъра си.

" Без значение от етнос и вяра, хората идват да търсят излекуване и с голяма вяра. Във времена на ненавист и опълчване, това място насочва най-хубавото обръщение към всички нас присъстващите и към тези, които не са тук, а точно – единение, заедност и приемливост. За да има спокойно бъдеще на нашите деца на тази земя, в която сме се родили и която ни храни ", сподели той и посочи, че на това място " душата чества ".

Според него в Европарламента всички демократично мислещи партии се сплотяват, с цел да дадат отпор на национализмите и популизмите, визирайки избора на висшите европейски ръководители. " Но ние нямаме потребност да се учим от чужбина, тъй като ние имаме доста ослепителен образец, а точно българският етнически модел ", подчертава Карадайъ и разгласи, че моделът е мотив за горделивост, още повече, че негов идеолог бил почетният ръководител Ахмед Доган. От въодушевеното му слово обаче не стана ясно кои са съавторите и директните гаранти на въпросния модел /това не е откъс от пресцентъра, бел.ред./.

Карадайъ прикани присъстващите на събора на лечебното място " в името на мира и положителното бъдеще за нашите деца " да отстояват " демокрацията, единството, заедността и толерантността ". " Ние сме длъжни да приведем в деяние българския етнически модел, с цел да има благоденствие в нашата страна и с цел да дадем добър образец на Балканите и целия район, с цел да дадем добър образец и на Европа в тези условия, и в тази обстановка, в която се намираме, сподели още той.

Освен зам.председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Янко Янков, евродепутатът и ръководител на Младежкото Движение за права и свободи Илхан Кючюк, евродепутатката Атидже Алиева-Вели, /бивша шефка в Държавна фирма " Земеделие ", отраслова за стратегиите за къщите за посетители, бел.ред./, редица депутати от ПГ на Движение за права и свободи и регионални водачи, са участвали и много посетители от Турция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР