Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави,

...
Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави,
Коментари Харесай

Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева

Тя разгласи, че водачът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да ръководят с него, само че с партията на Борисов можело, в случай че поемат ангажимент за промени

В момента, в който се разпадна сглобката, Росен Желязков стартира да работи като пленник на ГЕРБ и Движение за права и свободи, вместо да си извършва отговорностите като ръководител на Народното събрание. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “. Затова и последва нашата реакция, добави тя и по този начин изясни за какво Народното събрание остана без ръководител в предпоследния ден от своето битие. 

„ Отстраняването на Росен Желязков няма нищо общо с него като човек. Преди 9 месеца той беше допустимата кандидатура за ротационен ръководител на Народното събрание, който трябваше да подаде оставка на 6 март. Това не се случи, само че не е проблем. Лошото е, че вместо  Желязков да работи като пръв измежду равни и да ползва разпоредбите за работа на Народното събрание, работи като заложник на Пеевски и Борисов “, разяснява Бориславова. 

„ Миналата седмица в безусловно нарушаване на разпоредбите за работа на Народното събрание при оттеглена оставка Желязков погази правилника на Народното събрание, с цел да може Здравната каса да премине в ръцете на Мавров, който бе определен предходната година с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, добави тя. 

„ Председателят на Народното събрание извърши заръката и инструкцията на Пеевски и Борисов. По този метод едни 8 милиарда лв. се озоваха в ръцете на Мавров. Проблемът не е, че не е определен с гласовете на „ смяната “, а че това лице е обществено известно, че има преписки и папки в прокуратурата и ДАНС. Това е изцяло подвластен човек, който ще ръководи държавния бюджет на касата “, съобщи Лена Бориславова. 

Всеки опит за промяна там е саботиран всякога с дейното подпомагане на „ Възраждане “, добави тя. 

Желязков свика комисия за „ Турски поток “, заставен от нужния брой депутати, само че подмени дневния ред в нарушаване на парламентарния устав, напомня някогашната депутатка от ПП-ДБ.  

„ ГЕРБ не може да си отстранява законно определен ръководител на НЗОК и да няма последици. Живеем е парламентарна република, където в Народното събрание за злощастие на Движение за права и свободи и на партията на Борисов има една група от 63 депутати, които са блокиращо болшинство за техните “, добави тя. 

„ Единственото, което подценихме и би трябвало да го отчетем като своя неточност, е събитието, че влязохме в така наречен сглобка с ГЕРБ, само че обмислихме какъв брой подвластни са те от Движение за права и свободи. Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски “, акцентира Бориславова. 

„ Имаме явен план на последващи стъпки, които би трябвало да се извървят, с цел да може България да стане естествена европейска страна. Ще предлагаме те да се извършват с съответен ангажимент във времето. Всеки, който е подготвен да го направи, ще може да работи с нас. Пеевски към този момент потвърди, че не е “, разяснява тя. 

„ Сглобката не продължи да съществува тъй като отказахме да подсигуряваме квота на Пеевски по метод, който не е либерален в регулаторите и в институциите на страната “, съобщи някогашната депутатка. 

„ Ако Борисов поеме ангажимент и съблюдава всеки ден това, което е заречен и е признато в стратегиите и се случват тези промени, и имаме самостоятелни състезания за институциите, което е най-големият боязън за него и за Пеески, тогава ще би трябвало да управляваме дружно по някакъв метод, само че ясно написан и обезпечен “, акцентира тя. 

С Движение за права и свободи изрично няма да ръководят, а с ГЕРБ може, в случай че се освободят от Пеевски, т.е. в случай че подпишат за промените, сподели още Лена Бориславова.  
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР