В Има такъв народ има разумни глави и хора, които

...
В Има такъв народ има разумни глави и хора, които
Коментари Харесай

Татяна Дончева не изключва кабинет с част от служебните министри


В " ИТН " има рационални глави и хора, които не са толкоз самонадеяни и които не биха желали да минат две седмици през Народното събрание и да се приберат у дома. Хората не желаят това. Те считат, че политиците са длъжни да създадат каквото се желае от Народното събрание. Когато обаче народът е пратил доста малко политици на терен, този развой става доста сложен. Точно това би трябвало да схванат някои представители на Има Такъв Народ. В политиката грубото натискане върху ските води до рухване. Винаги има потребност от съдружници, сподели Татяна Дончева от „ Изправи се! Мутри вън! “ пред БНР.

Не е належащо да повтаряме безусловно служебния кабинет в едно бъдещо държавно управление. Сред служебните министри има положителни и не толкоз положителни попълнения, разяснява още тя.

По думите й „ ядрото “ може умерено да бъде част от новото държавно управление. Не виждам проблем в това. Фигури от служебния кабинет ми се костват ефикасни. Подкрепата и публичното утвърждение към служебния кабинет е поради линията, която следва - на безкомпромисно почистване на терена. На проверка, на почистване, на кадрови промени, на наследството на ГЕРБ, изваждане на уродливите стопански практики, заобикаляне на публичните практики. Какъвто и състав да има новото държавно управление, то би трябвало да продължи тази линия. Какво по-естествено, в случай че част от министрите останат, попита Дончева.

Тя разяснява и импортираното от министъра на правораздаването искане Висшият правосъден съвет да открие процедура по прекратяването на мандата на основния прокурор Иван Гешев.Според нея Иван Гешев би трябвало съществено да намерения дали да не избегне тази мъка и вместо да се брани до последно, да не потърси сдаване на поста по цивилизован и учтив метод.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР