В храма - молитва, в двора - мотика. Така накратко

...
В храма - молитва, в двора - мотика. Така накратко
Коментари Харесай

В храма - молитва, в двора - мотика

В храма - молитва, в двора - мотика. Така в резюме би могла да се обобщи разказаната от свещеник Асен Христов история за голямата овощна и зеленчукова градина около черквата в ромската махала на Разлог, за пропуснатата опция страната да интегрира ромите - като ги оземли, за водачеството, което не е в огромните обещания на политиците, а в отношението към дребните хора.

Върху земята към момента има неразтопен сняг, само че в градината на изобилието, изпълнила целия двор на църквата, вече се работи. След утринна работа няколко мъже дружно с пастора обличат работните облекла и стартират да копаят земята, да кроят дръвчетата и астмите, да ремонтират поливните системи. И децата оказват помощ, нали в този момент не са на учебно заведение.

Преди години голият хълм над ромската махала е бил засаден със стотици овощни дръвчета. Но се появил проблем със собствеността, показа свещеник Асен Христов и разкри, че има нова концепция за хълма „ Голак “. 

Свързаността със земята постоянно е пособия на човек в тежки моменти и е пагубно да се отчуждим от нея, уверен е пасторът. И подсказва една от огромните неточности на политиците във връзка с интеграцията на ромите - това, че не са ги оземлили.

Над 3000 са ромите в духовния регион на свещеник Асен Христов. И още толкоз са в чужбина. Заради пандемията доста хора останаха без прехранване и продължават да емигрират, показа с болежка духовникът и добави: " Тук следствията от пандемията се мерят с броя непродадени хлябове ".

Репортаж на Кети Тренчева в предаването " Хоризонт за вас "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР