В холандската провинция Фризия бе затворен участък от пътя, който

...
В холандската провинция Фризия бе затворен участък от пътя, който
Коментари Харесай

В Холандия спряха интелигентно шосе, поради масовите жалби на местните

В холандската провинция Фризия бе затворен сектор от пътя, който бе едно от първите смарт пътища.
В този пътен сектор е осъществена забавната концепция с висока мощ да се включва националния химн, в случай че лидерът надвишава оптимално позволената скорост от 60 км/ч. Информацията е на Dutch News.

Хората, живеещи покрай интелигентното шосе заведоха правосъдно дело против неговите строители и основатели. Пътният сектор с цена към 80 000 евро бе демонтиран единствено седмица след неговото стартиране .

Малко необичайно, локалните управляващи са решили, че водачите на транспортните средства няма да надвишават оптимално позволената скорост, в случай че чуят химна на Фризия. Оказа се, че непрекъснатото звучене на химна извънредно доста нервира локалните поданици. Особено когато се уговорят няколко лидера на коли и преминат по трасето с висока скорост. В този случай химнът се чува от всички страни по едно и също време. „Музикалното шосе“ е конструирано по подобен метод, че при превишаването на на 60 км/ч, звукът на химна стартира да се изкривява. Местните управляващи счели, че водачите ще понижат скоростта, с цел да чуят истинския химн.



Това смарт шосе се намира покрай селото Йелсум, жителите на което нарекоха този път „ад с психически мъчения“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР