В хода на валутната търговия в сряда йената поскъпва спрямо

...
В хода на валутната търговия в сряда йената поскъпва спрямо
Коментари Харесай

На валутните пазари отново се търсят тихи пристанища

В хода на валутната търговия в сряда йената нараства по отношение на $ и еврото на фона на нарасналото търсене на безвредни активи така наречен " тихи пристанища ".

Безпокойството на пазарите през днешния ден е провокирано известието за оставката на икономическия консултант на Доналд Тръмп Гари Кон. Напрежението в Белия дом е обвързван с различия по повод предлагането на президента да вдигне митата за импорт на стомана и алуминий. Намалява вероятността администрацията на Тръмп да смекчи позицията си по въпроса за митата, което покачва риска от започване на търговски войни на Съединени американски щати с Европейски Съюз, Китай, Канада и други огромни стопанска система.

Днес сутринта двойката $ - йена се търгува на равнище 105,66 йени спрямо курса 106,13в края на сесията във вторник.

Общата валута също отстъпва на японската, като за едно евро през днешния ден дават 131,22 йени при курс 131,64 ден по-рано.

От своя страна еврото нараства по отношение на $ до $1,2419 спрямо $1,2404 в края на валутната търговия през вчерашния ден.

" Зелените пари " изгубиха 0,36 % от цената си и по отношение на швейцарския франк - до 0,9371 франка за едни $.

Оставката на Кон е неприятна вест за пазарите. Той имаше добра известност в капиталовото общество и неговото овакантяване ще се отрази неприятно на настроенията на пазарите, цитира MarketWatch мнението на наблюдаващи.

В хода на днешната търговия мексиканското песо и канадския $ губят по 0,4% във връзка с американската валута. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР