В хода на валутната търговия в петък сутринта доларът умерено

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта доларът умерено
Коментари Харесай

Еврото и паундът се покачват, но доларът остава в силни позиции

В хода на валутната търговия в петък сутринта доларът умерено поевтинява по отношение на еврото, английската лира и японската йена, оставайки в сини позиции.

Като цяло американската валута се готви да завърши най-хубавата си седмица от месец, подкрепена от упованията, че главният лихвен % на Фед може да доближи по-високо равнище от предстоящото преди. Британският паунд беше под напън, защото вложителите преразгледаха прогнозите си след смяна на тона в изказванията на Bank of England, написа Reuters.

Щатският $ се повиши внезапно в четвъртък, тласкайки еврото и австралийския $ до най-ниските им равнища от съвсем две седмици. Паундът беше подложен на напън от отрезвяваща оценка на икономическите вероятности и сигнал от Bank of England, че лихвените проценти може да се покачат по-малко, в сравнение с пазарите допускат.

В петък, към 11:05 часа българско време, щатската валута загуби част от облагите си, като двойката EUR/USD се търгува с растеж от 0,33% до $0,9781 евро за един $.

Британската лира в това време нараства с 0,57% до 1,1230 $ за едни паунд, отчасти възстановявайки загубата от 2% в четвъртък. Двойката евентуално ще приключи седмицата със спад от повече от 3%, най-дълбокият от септември, когато пазарите бяха дестабилизирани от икономическите проекти на държавното управление на Обединеното кралство.

Американската валута отслабва с 0,43% във връзка с японските национални пари до курс на замяна от 147,66 йени за един $.

Доларовият показател е с 0,23% под равнището при затварянето на предходната сесия от 112,71 пункта, покрай съвсем двуседмичен връх във вторник от 113,15 пункта. Въпреки това, до края на тази седмица е евентуално той да нарасне с съвсем 2%, като този напредък ще бъде най-силен от септември.

След като увеличи главната рента на Фед със 75 базисни пункта в сряда, пазарът в този момент предвижда, че главният лихвен % ще доближи връх от към 5,15% доникъде на 2023 година

Инвеститорите смятаха, че агресивното стягане на централната банка наближава повратна точка, само че ръководителят на Фед Джеръм Пауъл разруши тези очаквания, като сподели, че е " прекомерно прибързано " да се разисква по кое време повишението на лихвите ще бъде спряно.

" Като цяло икономическите фактори и политиката на централната банка работят в интерес на $ и към този момент, явно, обратът не наближава, а е допустимо единствено прекосяване към по-ниска скорост ", сподели анализаторът на National Australia Bank Родриго Катрил.

Сега пазарите чакат данните за заетостта в Съединени американски щати да бъдат оповестени по-късно в петък. Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвиждат, че стопанската система на Съединени американски щати е добавила 200 000 работни места през октомври.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР