В хода на разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов

...
В хода на разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов
Коментари Харесай

Прокуратурата: Димитър от Стамболийски е починал след тежък побой - има заподозрян, който се издирва в чужбина

В хода на следствието на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от село Цалапица е стигнато до причинител на действието. Той е притеглен задочно от Окръжната прокуратура в Пловдив като обвинен. Това е 30-годишен мъж с букви Р.И.Б. За задържането му е направена европейска заповед за арест.

Става въпрос за ликвидиране осъществено с особена свирепост. Димитър е умрял след тежък побой на 20 юли вечерта. За закононарушението е планувано наказване – отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Това стана ясно на брифинг за убийството на младия мъж.

В хода на следствието са разпитани 13 лица. Извършени са няколко огледа, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Направени са претърсвания и изземвания на няколко адреса, при които са събрани материални доказателства към случая.

„ Доказателствата сочат, че причинителят на закононарушението и жертвата са се познавали от няколко години. Мотивите за закононарушението към момента се обясняват “, разяснява Бойка Лулчева, наблюдаващ прокурор.

На 22 юли е подадено заявление от бащата на убитото момче в полицията в Стамболийски за това, че малко след 23:00 часа на 20 юли е изгубена връзка с него. Димитър бил в неопределеност и не отговарял на мобилния си телефон.

" Имало е съответен човек, който е твърдял, че е видял търсеното момче на 21 юли към 10:20 часа денем в Стамболийски, даже се били поздравили в придвижване. Тази информация е тествана, само че по-късно са извършени повторни диалози с въпросния човек и се е изяснило, че описваният контакт е от 19 юли, а не от 21 юли ", изясни Васил Костадинов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

В издирването са взели участие и следови кучета. Вчера е открит трупът на жертвата.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/9560526854022509/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР