В Хърватия се провеждат парламентарни избори, определяни като тест за

...
В Хърватия се провеждат парламентарни избори, определяни като тест за
Коментари Харесай

Избори в Хърватия: Премиерът Пленкович в битката за трети мандат

В Хърватия се организират парламентарни избори, определяни като тест за поддръжката за ръководещата консервативна партия.

Премиерът Андрей Пленкович залага на триумфите си по присъединението на страната към Европейския съюз и еврозоната и взрива на туризма през последните години.

Формацията му обаче беше забъркана в редица корупционни кавги. Основният му конкурент е подкрепеният от социалдемократите президент Зоран Миланович, който шокира страната с кандидатурата си предишния месец.

 Хърватия резервира ниски равнища на инфлация в края на първата година от въвеждането на еврото Светът 1 мин. Хърватия резервира ниски равнища на инфлация в края на първата година от въвеждането на еврото  Хърватия обезпечава съоръжение за лекуване на рак за десетки милиона евро Светът 2 мин. Хърватия обезпечава съоръжение за лекуване на рак за десетки милиона евро  Министърът на защитата на Хърватия е тежко ранен в злополука, има умрял Светът 1 мин. Министърът на защитата на Хърватия е тежко ранен в злополука, има умрял  Голям пожар в Хърватия, жителите не трябва да стоят навън Светът 2 мин. Голям пожар в Хърватия, жителите не трябва да стоят навън  Хърватия резервира ниски равнища на инфлация в края на първата година от въвеждането на еврото Светът 1 мин. Хърватия резервира ниски равнища на инфлация в края на първата година от въвеждането на еврото  Хърватия обезпечава съоръжение за лекуване на рак за десетки милиона евро Светът 2 мин. Хърватия обезпечава съоръжение за лекуване на рак за десетки милиона евро  Министърът на защитата на Хърватия е тежко ранен в злополука, има умрял Светът 1 мин. Министърът на защитата на Хърватия е тежко ранен в злополука, има умрял  Голям пожар в Хърватия, жителите не трябва да стоят навън Светът 2 мин. Голям пожар в Хърватия, жителите не трябва да стоят навън

Снимка: Ройтерс

Според социолозите ръководещите ще завоюват изборите, само че не и болшинство в Народното събрание, което ще наложи сформирането на коалиция.

Премиерът Пленкович прикани през днешния ден хърватите да гласоподават.

Излезте на изборите, от вашите гласове зависи посоката и бъдещето на Хърватия, написа в профила си във Facebook министър председателят.

Снимка: Ройтерс

Надявам се жителите да гласуват  за Хърватия, в която се съблюдава Конституцията и конституционният ред, за Хърватия, която принадлежи на Запада и на трансатлантическия либерален кръг, сподели Пленкович, откакто гласоподава, представен от хърватския уебсайт Индекс.

Снимка: Ройтерс

Право на глас имат над 3,7 милиона гласоподаватели от общо към 4,2 милиона хървати. Те избират 151 депутати за четири години - 140 от 10 изборни региона в Хърватия, осем се избират от националните малцинства, а трима са представители на диаспората.

Загребчани  гласоподават през днешния ден с вярата за промени към по-добро.

Снимка: Ройтерс

Очакваме промени. Промени по отношение на това да се освободят институциите, да се ускори демокрацията и най-сетне да се стигне до смяна, сподели пред Българска телеграфна агенция 38-годишната Ивана.

Изборният ден ще завърши в 19 часа локално време (20 часа бълг. време), докато е в действие възбрана за политическа пропаганда. Резултатите от първите екзитполове се чакат незабавно след затварянето на изборните секции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР