В Гран При на Нидерландия на “Зандвоорт Ферари записа трето

...
В Гран При на Нидерландия на “Зандвоорт Ферари записа трето
Коментари Харесай

В Италия: Да не очакваме много от Ферари на “Монца”

В Гран При на Нидерландия на “Зандвоорт ” Ферари записа трето следващо съревнование, в което няма движение да се бори за успеха, като от ден на ден стават анализаторите, които настояват, че това се дължи на ограниченията, наложени от ФИА, в това число и техническата инструкция, които би трябвало да лимитират подскачането на колите. Шефът на отбора Матиа Биното продължава да отхвърля, че това е повода за изоставането, само че в това време не показва за какво Шарл Леклер и Карлос Сайнц не могат да догонят водачите.

“Не би трябвало да чакаме огромни резултати от Ферари на “Монца ”, към този момент стана ясно този сезон, че на F1-75 не му доближава оптималната скорост на вършиме, а също така Гран При на Италия е класическо съревнование с едно прекъсване в бокса, което значи, че ще се употребяват най-твърдите модели гуми, което пък подсигурява проблеми за Шарл Леклер и Карлос Сайнц ”, предвижда авторитетният италиански публицист Лео Турини.

Той обърна внимание и на това, че до края на сезона е доста по-вероятно Скудерията да се бори с Мерцедес, а не с Ред Бул, които са отпред в класирането на водачите и конструкторите.
 Сайнц с нова задвижваща система на “Монца ”? Сайнц с нова задвижваща система на “Монца ”?
“Мерцедес се оправят все по-добре спрямо Ферари и това стана факт след влизането в действие на техническата инструкция №39 за ограничение на подскачането на колите - добави Турини. - На “Зандвоорт ” Мерцедес се пробваха да употребяват друга тактичност за своите водачи във финалната част на надпреварата, само че не съумяха да завоюват, за разлика от Ферари на “Силвърстоун ”, които тогава направиха нещо сходно и Сайнц победи. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР