В града вече не може да се наеме или закупи

...
В града вече не може да се наеме или закупи
Коментари Харесай

Брокерите в Бургас изнагляха, няма да повярвате колко им е вече комисионната

В града към този момент не може да се наеме или закупи даже и малко помещение без намесата на сътрудник за неподвижен парцел

Брокерите за недвижими парцели в Бургас шоково усилиха комисионната, която получават от клиентите си. От 50 % допреди една година, тя към този момент е 80 %. Това сигнализират читатели на Флагман.бг, които посредством разнообразни организации се пробват да отдадат парцел чартърен.

Процентът се заплаща от двете страни – както от наемодателя, по този начин и от наемателя. 

„ Свързах се с няколко компании, всички ми споделиха, че комисионната към този момент е 80 %. Това към този момент е безумство, очевидно сме доста богат народ, щом по този начин фрапантно усилват цените “, оплаква се бургазлия, притежател на двустаен апартамент в жк „ Възраждане “. 

Една от главните аргументи за нарастването на комисионните на брокерите е войната в Украйна. Много от бягащите от размириците избраха точно Бургаска област за собствен краткотраен дом. Това от своя страна подвигна цените на парцелите в града. Нарастващата инфлация също подкрепя този развой. 

Оказва се, че цената не е единственият проблем, пред който са изправени притежателите на парцели. Те са подложени на невиждано безсрамие от страна на брокерите. Почти е невероятно да намерят клиент, без интервенция на сътрудник.

„ Поместила съм топ публикация в alo.bg за отдаване чартърен и ми се обаждат единствено организации. Как става този номер? Не разбирам по кое време толкоз забогатяха хората, че единствено през организации си търсят парцел чартърен?! Изрично съм написал, че съм притежател и брокери да не ми се обаждат “, възмущава се нашият четец. 

Флагман.бг се свърза с сътрудник на неподвижен парцел от Бургас. Той ни увери, че при тях - в една от огромните организации, одобрени през годините, нарастване на комисионната няма и към момента работят на 50 %. Но от време на време цената зависела и от парцела и местоположението му.

„ Ако е наем в Сарафово или някъде надалеч, както и огромно помещение, може да е по-висока комисионната. Но жилищата в града са на 50 % “, твърди той. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР