В града Борисов пристигна, за да разгледа новата Национална онкологична

...
В града Борисов пристигна, за да разгледа новата Национална онкологична
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Димитър Николов ще е кандидатът за кмет от ГЕРБ на Бургас

В града Борисов дойде, с цел да прегледа новата Национална онкологична болница " Дева Мария ", чието създаване стартира през 2021 година. Проектът се осъществя от притежателя на Университетската многопрофилна болница " Дева Мария " - Семир Абумелих, който разкри, че цената му е над 73 млн. лв.. Новата болница ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена повърхност и ще бъде обвързвана с топла връзка на пет равнища с до момента съществуващата болница " Дева Мария ".

" Наша съществена цел е да понижим потока на български пациенти към Турция, Германия и други страни. Разполагаме с най-хубавите български лекари, в това число и такива, които работят в чужбина ", сподели Абумелих, който показа на Борисов главните елементи на новото лечебно заведение.

Пред публицисти Бойко Борисов сподели, че болничното заведение разполага с един от общо четирите в Европа най-модерни апарати за лекуване на онкологично заболели пациенти. " Много значимо е това, че съумяваме да върнем българските експерти от чужбина още веднъж в България. Това е огромна работа, тъй като доста фамилии... ето в този момент сега сестра ми е болна от рак, са изумени от този камшик на нашето съвремие ", сподели Бойко Борисов.

Пред Българска телеграфна агенция от болничното заведение показаха, че формалното разкриване е планувано за 8 септември тази година.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР