В град Роман, където е в сила частично бедствено положение,

...
В град Роман, където е в сила частично бедствено положение,
Коментари Харесай

Остава частичното бедствено положение в Роман, в Етрополе също не е отменено

В град Роман, където е в действие отчасти бедствено състояние, стартира изпомпването на водата от парцелите на хората. Все още в региона има хора без ток. След спада на равнището на река Малък Искър, водите й, които бяха залели улици в Роман, се отдръпнаха в речното корито. Това направи допустимо отводняването с помпи на залетите парцели. 4 екипи на ПБЗН отводняват приземните етажи, мазетата и дворовете на засегнатите близо 100 къщи и няколко жилищни блока. Наводнени са и електропреносни уреди, по тази причина към момента някои клиенти в Роман нямат ток. От ЧЕЗ оповестиха, че електрозахранването ще бъде възобновено следобяд. Изключени са и помпените станции на ВиК по поречието на река Малък Искър, където в 3 села ще обезпечават водоноски.

В Етрополе също е в действие бедствено състояние, откакто и там река Малък Искър наводни десетки къщи и улици. За през днешния ден метеоролозите оповестиха жълт код за мощен вятър за 14 области в Западна и Централна България. За седем е мощ предизвестие за превалявания. Това са Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Плевен и Ловеч, съобщи БНР.

В София четири екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " правят обходи и са в подготвеност да реагират на сигнали. Продължава и следеното изпускане на водни количества от общинските язовири " Мърчаево ", " Мрамор " и " Суходол ". Извършва се наблюдаване тук-там от сериозната инфраструктура. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР