В град Хелсинг (Дания) избухна експлозия в жилищна сграда. В

...
В град Хелсинг (Дания) избухна експлозия в жилищна сграда. В
Коментари Харесай

Със сух шампоан: момичета взривиха къща, повтаряйки предизвикателство в TikTok

В град Хелсинг (Дания) избухна детонация в жилищна постройка. В резултат на случая четири девойки на възраст от 10 до 12 години и тяхната майка са получили разнообразни по тежест пострадвания. Пострадал е и бащата, избавил цялото семейство. 

Според предварителната версия на чиновниците на реда повода за нещастието е рисково онлайн предизвикателство със изсъхнал шампоан, защото на мястото на детонацията са открити няколко кутии от този хигиеничен артикул, пише Bild.

Ден преди този момент в обществените мрежи, по-специално в TikTok и Instagram, станаха доста известни клипове, в които младежи тестват качеството на изсъхнал шампоан посредством напръскване на ароматни свещи. Тийнейджъри повтарят рисков опит, с цел да съберат доста гледания и лайкове, само че не знаят, че газът в кутии може освен да сътвори пламъци, само че и да докара до детонации.

Две датски асоциации за отбрана на потребителите предизвестяват за сериозността на казуса и акцентират значимостта на родителския надзор и приканват модераторите на обществените медии да бъдат по-отговорни, когато става въпрос за шерване на евентуално нездравословно наличие.
 Сух шампоан, детонация, за какво не би трябвало да употребяват изсъхнал шампоан, козметика, любознание, TikTok наклонност Жена пръска изсъхнал шампоан покрай свещ. Това е доста рисково, настояват експерти Снимка: TikTok
" Ако този пожар е обвързван с наклонността на TikTok, тогава децата и младежите повече не би трябвало да употребяват тези платформи. Родителите би трябвало да бъдат държани виновни ", сподели Мириам Майкълсен, представител на Медийния съвет за деца и младежи.

На собствен ред Уфе Рабе Краг, политически представител на организацията Tænk, означи смисъла на разговора сред родители и деца, защото през днешния ден животът на младежите е значително цифровизиран.

Въпреки че някои сходни видеоклипове към този момент са отстранени от TikTok, наклонността продължава да се популяризира в други обществени платформи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР