В град Буча в Киевската област, който отново е под

...
В град Буча в Киевската област, който отново е под
Коментари Харесай

Градският кмет Анатолий Федорчук е казал, че над 300 негови съграждани са били убити

В град Буча в Киевската област, който още веднъж е под контрола на украинските сили, са открити трупове на цивилни, съобщи консултант на украинския президент, съобщи ДПА.

Михайло Подоляк написа нощес в " Туитър ", че доста от тях са убити от съветски бойци, до момента в който градът е бил окупиран. " Тези хора не са военни. Те нямат оръжия. Те не съставляват опасност. Колко ли още такива неща се случват в този момент в окупираните територии ", споделя той.

На фотография, поместена в обявата му, се вижда човешко тяло на земята с едната ръка вързана зад тила. Не може да бъде тествана достоверността на фотографията, уточни ДПА.

Репортер на Ройтерс заяви от Буча за повече от 12 мъртви тела, положени в редица на земята. По думите му в двора на една църква има колективен гроб, от който през алената почва стърчат ръце и крайници.

Градският кмет Анатолий Федорчук е споделил, че над 300 негови съграждани са били убити. Местни поданици със сълзи на очи си спомнят по какъв начин са се разминали със гибелта.

Британският външен министър Лиз Тръс сподели по-рано през вчерашния ден, че е потресена от жестокостите в Буча и прикани Международния углавен съд да стартира следствие за възможни военни закононарушения в Украйна. Русия твърди, че не атакува цивилни лица и отхвърля обвиняванията за военни закононарушения, напомнят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР