В горещината силните аромати по-скоро дразнят околните и не правят

...
В горещината силните аромати по-скоро дразнят околните и не правят
Коментари Харесай

Парфюмът в жегата

В горещината мощните аромати по-скоро нервират близките и не вършат положително усещане. Особено в края на работния ден, в случай че сме се парфюмирали щедро. Да не приказваме да смесването на ароматите при изпотяване.

Има обаче метод да ухаем прелестно и това да продължи през целия ден. Въпреки високите температури на открито. За да не прекалим, е задоволително да пръснем облак и да „ влезем “ в него.
Ето още няколко съвета по какъв начин да нанасяме парфюма, които може да са ви от помощ.

В облака. Нужно е пулверизаторът да се натисне не повече от два-три, най-много 4 пъти. След това безусловно да се „ вмъкнем “ в ароматния облак. Той е кондензиран с микрочастици, които полепват по облеклата и косата, а нежният мирис се резервира за дълго.

Върху облеклата. Напръскайте малко парфюм в някоя част на дрехата си. Тя трайно съхранява аромата.
Качествените парфюми не оставят петна и не цапат тъканите. 

На връхчетата на косата. Когато на вън е доста горещо, по връхчетата на косата може да нанесете парфюм на маслена основа. Достатъчни са само 2-3 капки.

Под лъчите – деликатно. През лятото, изключително когато сме под слънчевите лъчи, би трябвало да сме доста внимателни с парфюми на спиртна основа. Ако се напръскаме по врата или зад ушите, има действителен риск от пигментация. Някои парфюми съдържат етерично масло от бергамот както и други съставки, които в комбинация с UV-лъчите могат да доведат до пигментация. Това е по този начин нареченият берлок дерматит - явяват се кафеникави петна в зоната зад ушите или в гънките на ръцете, където парфюмът е потекъл по кожата.  

Парфюмът не трябва да заменя дезодоранта. Одеколони и парфюми не трябва да се употребяват като дезодорант. Кожата под мишниците е по-нежна от тази в други елементи на тялото. Ако там пръскаме парфюм, това е най-прекият път към алергии и раздразнения, които могат да имат трайни последствия.

Не е нужно да държите парфюмът в ледник.  През лятото флаконът на парфюма не е нужно да стои в хладилника, даже на открито да е доста горещо.
Нещо повече. Ако го оставите в хладилника, има риск да прекалите, когато се парфюмирате по-късно,  тъй като в първия миг ароматът  не се усеща.  Той последователно се ускорява и в един миг може да стане прекалено мощен.
За да запазим обичания си парфюм по-дълго е добре да го пазим от директна слънчева светлина. Тя внезапно утежнява качествата му.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР