В голямата си част е финализиран. Проблематичните части са в

...
В голямата си част е финализиран. Проблематичните части са в
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Директна безвъзмездна помощ, ако ситуацията с цените на тока се влошава

В огромната си част е финализиран. Проблематичните елементи са в сферите енергетика и господство на закона и правото и ще би трябвало да се решат в незабавен порядък, с цел да може да бъде предаден. Това съобщи пред БНР вицепремиерът.

По думите му има чуваемост и схващане в Брюксел, че „ най-вероятно, да, ще се наложи един длъжностен кабинет да го съобщи “.

Позитивния резултат Пеканов вижда в това, че ще бъдат вързани ръцете на всички последващи държавни управления за провеждането на избрани промени. Настоящият вид на документа е четвърти.

„ Крайно време е да се разделим с климатичните си илюзии – че всички тези неща ние сме ги подписвали, само че няма да ги прилагаме… Част сме от всички тези процеси “, разяснява вицепремиерът в предаването „ Преди всички “ във връзка към този момент написани съглашения и документи, с които страната ни се е заела.

Пеканов добави, че „ в този момент доста внезапно ни се споделя от Брюксел “, че до 2027 година би трябвало да се извадят избрани мощности.

Големите вложители към този момент се интересуват дали там, където ще влагат, е направена, сподели той.

Атанас Пеканов акцентира, че защото в предишното при разнообразни трансформации хората са се чувствали неподкрепени и излъгани, в този момент считат, че това ще се случи още веднъж. Според него тематиката за бедността и обществените неравенства в България е била неглижирана и в този момент Планът е спрян от един обществен въпрос.

„ Не можем да си кривим душата – във ВЕИ има по-малко работни места, в сравнение с сега във въглищната промишленост. Затова би трябвало да намерим алтернативи… Да намерим благоприятни условия промишлеността да се развива в района. “

Вицепремиерът посочи, че в случай че цените на излъчванията продължат да нарастват, производството на мръсна сила ще става все по-неефективно.

Относно проблемите в региона на върховенството на закона вицепремиерът регистрира обстановката като сложна. Той заявява, че се търси баланс сред упованията на европейските институции и залагането на реалистични промени.
 Пеканов: Липсващата визия в бранш Енергетика спъва изпращането на Плана за възобновяване Пеканов: Липсващата визия в бранш " Енергетика " спъва изпращането на Плана за възобновяване
Липсващата с годините визия в бранш " Енергетика " е това, което спъва изпращането в Брюксел на Плана за възобновяване и резистентност. Т...

Румънският проект е бил предаден през май, а едвам преди дни са приключили договарянията по него, разясни Атанас Пеканов.

„ Разбирам настояванията за обезщетения, само че тези средства, с цел да се намерят, се минава през актуализация на бюджета “, уточни Атанас Пеканов по отношение на рекордно високите цени на тока.

„ В някои страни даже няма обезщетения за бизнеса в този случай, тъй като това са пазарните процеси. “

Според Пеканов ограниченията на Министерския съвет за подкрепяне в тази посока не са популистки и „ за момента това са вероятните ограничения “. Той не изключва при утежняване на обстановката поради големите флуктуации на цените, през зимата да се стигне до директна безплатна помощ.

Реформите не получават публичност в обществото, заключи Пеканов, съгласно който няма политическа чуваемост по тази тематика. Вицепремиерът изрази вяра да има постоянен и постоянен кабинет, с визия най-малко за 4 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР