”В голяма степен и българската, и македонската историография са с

...
”В голяма степен и българската, и македонската историография са с
Коментари Харесай

Конфронтацията и високомерието към Скопие стават все по-неуместни

”В огромна степен и българската, и македонската историография са с много сантиментални показа за предишното, с два сходни описа в учебниците. В самите медии и в двете страни също господстват националистически показа, когато се приказва за историята”, разяснява историкът доцент Стефан Дечев в изявление за Меdiapool.

Според него историците в България си имат вяра, че ”цялата истина е на наша страна и македонците просто би трябвало да я приемат”.

”Македонските сътрудници пък са в смут от това по какъв начин ли ще посрещне македонското общество това, което реализират в комисията и се пробват да основат усещане, че с нищо тези формулировки не разклащат досегашния македонски роман с цел да го създадат по-неконфронтационен към източния съсед”, счита той.

По думите му в България по тематиката за Македония се изричат най-вече ”абонирани “, ”просветени националисти “ и няма никакви различни отзиви.

”Конфронтацията от българска страна, пренебрежителното отношение към Скопие, високомерието, изключително след последните изказвания на съпредседателя на македонската част от комисията Драги Георгиев, последвано от това на президента Стево Пендаровски, ще стават все по-неуместни”, показва той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР