В глобалния XXI век е важно партньорството между страните в

...
В глобалния XXI век е важно партньорството между страните в
Коментари Харесай

Пеканов: Публичните инвестиции трябва да дойдат, за да отключат и частните

В световния XXI век е значимо партньорството сред страните в нашия район да се развива. Трябва да търсим по какъв начин да бъдем по-силни дружно и такива планове в областта на цифровата, на енергийната и транспортна съгласуваност са значими. Радвам се, че това събитие се случва, тъй като считам, че всички ние желаеме България да има по-централна роля в световните процеси, да има своя позиция, която да се чува и да пазиме. Това сподели вицепремиерът Атанас Пеканов по отношение на самодейността „ Три морета “. В София чакаме водачи от Естония, Латвия, Литва, Полша, Република Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия и Румъния.

Инициативата се поддържа от Съединени американски щати, Германия и Европейската комисия и ще бъде придружена с бизнесфорум на 400 компании и софтуерни колоси.

„ След стопански рецесии нормално вложенията страдат за доста години. Особено в този момент предвид на пандемията. Публичните вложения би трябвало да дойдат, с цел да отключат и частните. В този смисъл капиталовият фонд може да бъде едно средство това да се случи “, разяснява още Пеканов.

По думите му има проучвания на МВФ, че в нашия район за инфраструктурни планове има потребност от доста повече вложенията.

„ Тези, които би трябвало да се създадат през слисващото десетилетие, се правят оценка за всички 12 страни на 600 милиарда евро. За да запълним тази дупка, ние би трябвало да мотивираме такива инфраструктурни планове и вложения. Това ще ни помогне както да преодолеем вредите от икономическата рецесия, по този начин и по-бърдо за излезем и да повишим капацитета на стопанската система си точно в тези сфери, които са разпознати като значими. Това ще увеличи и прихода на хората “, разяснява още вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР