В германския град Нюрнберг започна впечатляващо шоу на аромати и

...
В германския град Нюрнберг започна впечатляващо шоу на аромати и
Коментари Харесай

Българско розово масло и козметика на международно изложение в германския град Нюрнберг

В немския град Нюрнберг стартира впечатляващо шоу на аромати и натурална козметика, органични артикули, съставки и храни. Четиридневният профилиран конгрес BIOFACH и VIVANESS 2024 събра от 13 до 16 февруари повече от 2 550 изложители от 94 страни. България е показана от Българската национална асоциация „ Етерични масла, парфюмерия и козметика “ (БНАЕМПК) с групов щанд на производители на етерични масла и преработватели, производители и снабдители на първични материали. Продуктите си показват ГАЛЕН – Н / БУЛ ФИТО ОЙЛС АД, ЕСЕНШЪЛ ОЙЛС ЕНД ХЕРБС ООД, ЛАСКА ОТ ПРИРОДАТА ЕООД, ЕНЬО БОНЧЕВ ПРОДАКШЪН ЕООД, АПИС АГРО 98 ООД, АЯЛИ ГРУП ЕООД, БГ ОЙЛС ЕООД и КАТЕКО ООД. Участието на българските компании се реализира с поддръжката на Министерството на земеделието и храните и Държавна фирма „ Земеделие “.

Акцент в българското показване е промотирането на родните етерични масла и козметика, като на щанда в палата 3 С – щанд 250 са подредени първокласни  етерични масла, екстракти, абсолю, розова вода, борова вода и други флорални води, ароматерапия, конкрети, тинктури и други деривати. Тази година производителите показват и безводни (твърди) форми, в отговор на една от водещите световни трендове за по-устойчиви артикули, създадени по по-рентабилен и щадящ околната среда метод. Професионалните гости и необятната аудитория оцениха качеството на българските сапуни, ексфолиант за баня, твърдо масло за лице, както и хидратиращ лосион, показани от „ Ласка за природата “.

Свиването на потреблението на европейския пазар, лимитираните покупки, заради понижените доходи на консуматорите, водят до търсене на нови приложения. Освен в ароматерапията и питателните добавки, компаниите мощно се ориентират и към фармацията, сподели Гергана Андреева, изпълнителен шеф на Българската национална асоциация „ Етерични масла, парфюмерия и козметика “.

Очакваме розовото масло да бъде включено в европейската фармакопея. Така, отвън приложението му в козметиката и парфюмерията, ще можем да потвърдим и предоставим на интернационалните пазари силата на розовото масло при лекуване на редица здравословни проблеми и болести – за стомашно чревни неразположения, чернодробни болести, антиоксидантните му свойства. Известни са качествата му за съкращаване на туморни кафези при онкологични болести, изгодите му при неврологични положения, хормонален дисбаланс, сърдечно съдови и кожни болести. Да не забравяме и че подкрепя храносмилателния тракт – розовата вода е съвършен диуретик “, добави Гергана Андреева.

Европейската фармакопея е обединен указател за надзор на качеството на медикаментите в страните, подписали конвенцията за нейното създаване. Към момента част от нея са лавандулово, босилково масло, бял бор и хвойна плод, които необятно се употребяват във фармацията. Създадени от силата на българската природа и с принос в развиването на търговията с натурални артикули на българския и интернационалния пазар, присъединяване на нашите производители минава под мотото: „ ВИСОКО, ДАЛЕЧ и БЪРЗО “. „ Забележително е какъв брой високо са сложени критериите ни за първокласни артикули, какъв брой надалеч са стигнали родните производители в развиването на пазарите и марките. Сега се борят да изпреварят трендовете и да отговорят на измененията в желанията и упованията на потребителите, предвиждайки техните нови условия и усети “, разяснява Гергана Андреева. По думите й всички знаем, че в органичното е бъдещето, само че тези потребители са доста взискателни и сложни за увещание, до момента в който се трансфорат в лоялни почитатели. „ Смятам, че българските производители са на правилния път и присъединяване ни на VIVANESS 2024 е методът да спечелим водещите интернационалните търговци, вериги и дистрибутори да отворят пазарите си за нашите артикули “, сподели още Гергана Андреева.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР